Jak připravit dokonalý burger z přeštíka? Stačí kvalitní suroviny a pár minut času

17. července 2024
Foto: Jakub Dohnálek
Maso z přeštického prasete, hořčice z Lokálu a vypečená bulka. Stačí pár poctivých surovin a neobyčejný hamburger je na světě. Zatímco přeštická krkovice zajistí libovost, vepřový bůček dodá jídlu ten správný podíl tuku a podpoří chuť.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je chrámem pro všechny, kteří touží po kvalitním masu ze zvířat tuzemských chovatelů. A pokud nemůžete do prodejny v Dlouhé ulici, nakupte na e-shopu Naše maso.

Suroviny na 1 porci:

  • 108 g krkovice z přeštíka
  • 72 g vepřového boku z přeštíka
  • 40 g anglické slaniny
  • 1 houska z Merhautova pekařství 
  • 1 lžička hořčice z Lokálu
  • pár koleček červené cibule
  • 1 kyselá okurka, nakrájená na plátky
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Z mletého masa (můžete si ho nechat namlít přímo v řeznictví Naše maso) vytvarujte bochánek a protáhněte ho razítkovačem na hamburgery.
  2. Pokud si v Našem mase kupujete již připravené přeštické maso na hamburger, nemusíte ho solit. Řezníci z Amasa směs vylaďují tak, aby mohla jít rovnou na gril.
  3. Maso na grilu zprudka opečte z obou stran, tak aby se zatáhlo. Pak ho nechte 5 minut odpočívat mimo žár.
  4. Mezitím rozkrojte housku a obě poloviny opečte dokřupava – na grilu nebo na pánvi. Horní polovinu namažte hořčicí, položte na ni cibuli a okurku. 
  5. Na spodní část housky dejte opečené maso a pak už jen přiklopte. Dobrou chuť!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.