Jak připravit dokonalý burger z přeštíka? Stačí kvalitní suroviny a pár minut času

Maso z přeštického prasete, hořčice z Lokálu a vypečená bulka. Stačí pár poctivých surovin a neobyčejný hamburger je na světě. Zatímco přeštická krkovice zajistí libovost, vepřový bůček dodá jídlu ten správný podíl tuku a podpoří chuť.
Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je místem pro všechny, kteří hledají kvalitní maso od tuzemských chovatelů. A pokud nemůžete dorazit do naší prodejny v Dlouhé ulici, nakupte si online.
Suroviny na 1 porci:
- 108 g krkovice z přeštíka
- 72 g vepřového boku z přeštíka
- 40 g anglické slaniny
- 1 houska z Merhautova pekařství
- 1 lžička hořčice z Lokálu
- pár koleček červené cibule
- 1 kyselá okurka, nakrájená na plátky
- sůl a pepř
Postup:
- Z mletého masa (můžete si ho nechat namlít přímo v řeznictví Naše maso) vytvarujte bochánek a protáhněte ho razítkovačem na hamburgery.
- Pokud si v Našem mase kupujete již připravené přeštické maso na hamburger, nemusíte ho solit. Řezníci z Amasa směs vylaďují tak, aby mohla jít rovnou na gril.
- Maso na grilu zprudka opečte z obou stran, tak aby se zatáhlo. Pak ho nechte 5 minut odpočívat mimo žár.
- Mezitím rozkrojte housku a obě poloviny opečte dokřupava – na grilu nebo na pánvi. Horní polovinu namažte hořčicí, položte na ni cibuli a okurku.
- Na spodní část housky dejte opečené maso a pak už jen přiklopte. Dobrou chuť!
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.