facebook
instagram

Sekaná z Lokálu: rodinný oběd i svačina na výlet

27. února 2024
Foto: Kuba Zeman
Sekanou už pravděpodobně jednou doma dělal každý z nás. Takhle ji sekají kuchaři v Lokálech!

Dobré pivo a poctivá kuchyně

Lokály jsou splněným snem o české hospodě, kde jsou štamgasti jako doma. V roce 2009 jsme otevřeli Lokál Dlouháááá a brzy následovaly další. Dnes jich máme devět – sedm v Praze a po jednom v Plzni a Brně.
Čepujeme pivo čerstvé do posledního loku a vaříme jako doma. Lokál jsou české hospody, kde si dáváme záležet na dobrém pivu a poctivé kuchyni. 
Pojďte dál!

Ráno si ji můžete připravit jako svačinu nebo studený oběd do práce. Plátek dejte mezi dva chleby z Esky nebo od Kalendů, namažte hořčicí z Lokálu a nezapomeňte na Naše okurky. Nebojte, rozhodně nejsou tak kyselé jako od profesora Rhon

Suroviny na 10 porcí:

Koření dle chuti:

  • sůl
  • mletý černý pepř
  • drcený kmín
  • majoránka

Postup:

  1. Housky nakrájejte na kostičky. Polovinu namočte do mléka nebo vývaru.
  2. Cibuli, česnek a špek nebo tučné uzené orestujte na sádle a nechte vychladnout.
  3. Veškeré maso nakrájejte na menší kostky. Vepřové smíchejte s vychladlou směsí a namočenou houskou.
  4. Nakrájené maso namelte nahrubo, hovězí krk najemno. Smíchejte se zbytkem pokrájené housky, s vejci a okořeňte.
  5. Ze směsi vytvarujte šišku a zabalte ji do pobřišnice. Dejte do pekáče a zlehka podlijte vodou.
  6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte 80–90 minut.
  7. Hotovou sekanou nakrájejte na plátky a podávejte tak, jak ji máte nejraději – s vařenými či šťouchanými bramborami, s kaší nebo s bramborovým salátem.
  8. Nesnězte ji hned celou, nechte si kousek na ráno!

Text vyšel v novinách Štamgast, které si můžete zdarma brát v restauracích Lokál. Online si je prolistujte zde. Přejeme zábavné čtení!

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme