facebook
instagram

Sekaná z Lokálu: rodinný oběd i svačina na výlet

27. února 2024
Foto: Kuba Zeman
Sekanou už pravděpodobně jednou doma dělal každý z nás. Takhle ji sekají kuchaři v Lokálech!

Lokál: Poctivá hospoda a pivo jako křen

Lokály jsou splněným snem o české hospodě, kde jsou štamgasti jako doma. Po otevření prvního Lokálu Dlouhááá v roce 2009 přibylo dalších osm podniků v Praze, Brně a Plzni. Vaříme poctivě a čepujeme pivo čerstvé do posledního loku. Zastavte se na jedno nebo na celý večer.
Najděte si svůj Lokál

Ráno si ji můžete připravit jako svačinu nebo studený oběd do práce. Plátek dejte mezi dva chleby z Esky nebo od Kalendů, namažte hořčicí z Lokálu a nezapomeňte na Naše okurky. Nebojte, rozhodně nejsou tak kyselé jako od profesora Rhon

Suroviny na 10 porcí:

Koření dle chuti:

  • sůl
  • mletý černý pepř
  • drcený kmín
  • majoránka

Postup:

  1. Housky nakrájejte na kostičky. Polovinu namočte do mléka nebo vývaru.
  2. Cibuli, česnek a špek nebo tučné uzené orestujte na sádle a nechte vychladnout.
  3. Veškeré maso nakrájejte na menší kostky. Vepřové smíchejte s vychladlou směsí a namočenou houskou.
  4. Nakrájené maso namelte nahrubo, hovězí krk najemno. Smíchejte se zbytkem pokrájené housky, s vejci a okořeňte.
  5. Ze směsi vytvarujte šišku a zabalte ji do pobřišnice. Dejte do pekáče a zlehka podlijte vodou.
  6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte 80–90 minut.
  7. Hotovou sekanou nakrájejte na plátky a podávejte tak, jak ji máte nejraději – s vařenými či šťouchanými bramborami, s kaší nebo s bramborovým salátem.
  8. Nesnězte ji hned celou, nechte si kousek na ráno!

Text vyšel v novinách Štamgast, které si můžete zdarma brát v restauracích Lokál. Online si je prolistujte zde. Přejeme zábavné čtení!

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme