Sekaná z Lokálu: rodinný oběd i svačina na výlet
Sekanou už pravděpodobně jednou doma dělal každý z nás. Takhle ji sekají kuchaři v Lokálech!
Dobré pivo a poctivá kuchyně
Lokály jsou splněným snem o české hospodě, kde jsou štamgasti jako doma. V roce 2009 jsme otevřeli Lokál Dlouháááá a brzy následovaly další. Dnes jich máme devět – sedm v Praze a po jednom v Plzni a Brně.
Čepujeme pivo čerstvé do posledního loku a vaříme jako doma. Lokál jsou české hospody, kde si dáváme záležet na dobrém pivu a poctivé kuchyni.
Čepujeme pivo čerstvé do posledního loku a vaříme jako doma. Lokál jsou české hospody, kde si dáváme záležet na dobrém pivu a poctivé kuchyni.
Ráno si ji můžete připravit jako svačinu nebo studený oběd do práce. Plátek dejte mezi dva chleby z Esky nebo od Kalendů, namažte hořčicí z Lokálu a nezapomeňte na Naše okurky. Nebojte, rozhodně nejsou tak kyselé jako od profesora Rhon
Suroviny na 10 porcí:
- 2½ housky
- 125 ml mléka nebo vepřového vývaru
- 200 g cibule, nakrájené najemno
- 40 g nasekaného česneku
- 20 g špeku nebo tučného uzeného masa
- 100 g škvařeného sádla
- 300 g vepřové plece
- 300 g vepřového bůčku (tučnější část)
- 100 g vepřové krkovice
- 400 g hovězího krku
- 3 vejce
- 50 g vepřové pobřišnice
Koření dle chuti:
- sůl
- mletý černý pepř
- drcený kmín
- majoránka
Postup:
- Housky nakrájejte na kostičky. Polovinu namočte do mléka nebo vývaru.
- Cibuli, česnek a špek nebo tučné uzené orestujte na sádle a nechte vychladnout.
- Veškeré maso nakrájejte na menší kostky. Vepřové smíchejte s vychladlou směsí a namočenou houskou.
- Nakrájené maso namelte nahrubo, hovězí krk najemno. Smíchejte se zbytkem pokrájené housky, s vejci a okořeňte.
- Ze směsi vytvarujte šišku a zabalte ji do pobřišnice. Dejte do pekáče a zlehka podlijte vodou.
- V troubě vyhřáté na 180 °C pečte 80–90 minut.
- Hotovou sekanou nakrájejte na plátky a podávejte tak, jak ji máte nejraději – s vařenými či šťouchanými bramborami, s kaší nebo s bramborovým salátem.
- Nesnězte ji hned celou, nechte si kousek na ráno!
Text vyšel v novinách Štamgast, které si můžete zdarma brát v restauracích Lokál. Online si je prolistujte zde. Přejeme zábavné čtení!
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.