Játrové knedlíčky z Café Savoy: Pár ingrediencí, a oblíbená příloha do polévky je na světě!
Slepičí vývar s nudlemi a knedlíčky je oblíbenou položkou na menu Café Savoy již řadu let. Obohaťte jimi i svou domácí polévku! Taky si je můžete připravit do zásoby, zamrazit – a při dalším vaření vývaru jako když je najdete.
Játra jsou bohatá na vitamíny a minerály, nicméně u spousty lidí je to buď, anebo – prostě je milují, nebo nenávidí. Ve druhé skupině se však najdou i tací, kteří je vezmou na milost právě v játrových knedlíčcích!
Suroviny na 8 porcí:
- 500 g kuřecích jater
- 140 g škvařeného sádla
- 20 g drceného česneku
- 2 vejce
- 5 g majoránky
- 250 g strouhanky
- pepř a sůl podle chuti
- Játra očistěte od blan, namelte najemno a smíchejte se sádlem, česnekem, vejci, kořením a solí.
- Přisypte strouhanku a důkladně spojte.
- Těsto nechte vychladit. Pak už tvarujte jednotlivé knedlíčky.
- Knedlíčky vařte osolené ve vodě – jakmile vyplavou, jsou hotové.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.