Kam chodí v Praze na pivo účastníci kurzu Maximum o pivu?
Petr Bernat, výčepní Lokálu nad Stromovkou
Těžko vybrat pouze tři místa, kam v Praze na pivo. Osobně se mi nejvíce líbí U Zlatého tygra, baví mě atmosféra a historie této pivnice. Pak bych doporučil restauraci a pivovar U Fleků, tento podnik má také dlouhou a zajímavou historii. Mají tu výborné pivo, posezení na zahradě a k tomu vám hraje harmonikář. Na třetí místo byl dal restauraci Červený Jelen, kde mají kromě dobrého piva také nejvyšší věž z pivních tanků na světě. To určitě stojí za vidění.
Tereza Pospíšilová, provozní Pultu
První je pro mě určitě Pult. Ne proto, že ho vedu, ale jelikož zde můžu ochutnat skutečně velké množství různých stylů a druhů piv. A co je nejdůležitější, tak vždy opravdu skvěle ošetřených. Ráda také chodím do pivnice U Zlatého tygra, mám ráda zdejší atmosféru. Do třetice Lokál Hamburk, to je moje srdcovka. Zároveň se jedná o hospodu s největší zahrádkou – mám na mysli náměstí s parkem, kde se dá sedět na dece.
Petr Němec, majitel restaurace
Kam v Praze na pivo? Určitě do restaurace U Bansethů, jelikož Švejk by měl být povinnou četbou každého pivaře a jejich kachna je legendární. Dále do Lokálu Dlouhááá, který je sympaticky v centru a pro mě nejzásadnější z Lokálů. Cizince bych pak vzal na hrad do Kuchyně, odkud je krásný výhled na Prahu, nebo do Restaurace U Pinkasů. Jídlo tam sice za moc nestojí, ale má historický význam a zahrádku sousedící s kostelem, na níž je příjemně i v tom největším vedru.
V případě, že chcete i jiné pivo než plzeň, volil bych buď Dva kohouty v Karlíně nebo Automat Matuška na Hradčanské – v obou podnicích čepují vlastní pivo. Anebo Pult, kde mají otevřeno i poté, co ve všech dříve zmíněných podnicích zavřou.
Jaroslav Ekrt, učitel odborného výcviku na SOŠ a SOU Roudnice nad Labem
Bohužel nebydlím v Praze ani okolí, a tak mnoho tipů v zásobě nemám. Ale po kurzu Maximum o pivu se velmi rád vrátím do Dvou kohoutů nebo Lokálu, když budu mít cestu do Prahy.
Filip Trčka, ombudsman hostů Ambiente
Rozhodně musím zmínit Jelínkovu plzeňskou pivnici neboli U Jelínků. Místní výčepní Bohouš je ikona a ten genius loci – level milion. Tady se zkrátka zastavil čas. Podnik, který nás všechny přežije.
Pak Dva kohouti, kde obdivuju jejich totální nasazení. Ivča, Lukáš a celý jejich tým dělají neskutečnou práci. Výběr piv, výjimečná péče a atmosféra na dvorku jsou super. A na závěr Pult. Sem chodím na kohouty 7–9, na nichž jsou naražené speciály. Beru to jako součást vzdělávání. Zde mají nejlepší pivní sklo a servis „lahváčů“.
Lukáš Hakl, Real Estate Broker
První volba, kam na nejlepší tankový Plzeňský Prazdroj, je jasná. V Kantýně je skvělá atmosféra, krásný interiér a v neposlední řadě úžasný personál v čele s neskutečnou hlavní výčepní Zdenkou Šubrtovou. Ten nejlepší šnyt dostanete právě od ní.
Následuje Pult, kde na devíti kohoutech čepují devět různých, do posledního detailu ošetřených piv. Dokonalé pivní divadlo! A nakonec pivnice U Zlatého tygra, klasika s nádechem historické atmosféry, která nikdy neomrzí.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.