Kam v Plzni na craftové pivo? Do Výčepu Pod Divadlem

23. srpna 2024
Foto: Kateřina Antoš
Kromě pečlivě ošetřeného plzeňského piva, které je poznávacím znamením Lokálů, tu ochutnáte také piva z českých řemeslných pivovarů a další pivní speciály. O všechny se tu přitom starají se stejnou láskou jako o „domovský“ ležák.

Lokál Pod Divadlem

V kulturním srdci Plzně hned vedle Divadla J. K. Tyla to pořád žije a potkávají se tady lidé z celého města. Pečlivě ošetřené pivo k nám proudí jen pár stovek metrů z nedalekého pivovaru. Stavte se k nám posedět, nebo si jídlo a pivo objednejte online a nechejte přivézt až domů.

Lidé z Ambiente otevřeli Výčep Pod Divadlem, který se nachází hned vedle zavedeného Lokálu Pod Divadlem. Na první pohled mají tyto dva podniky mnoho společného, a přece se liší. Především nabídkou piv. Ve Výčepu Pod Divadlem si kromě toho plzeňského můžete vychutnat i další pivní styly, a poznat tak pestrost pivního světa v celé jeho kráse. 

View post on Instagram
 

„Kromě tankového prazdroje máme na čepu další tři řemeslná piva: ležák, na dalším kohoutu bývá IPA nebo APA a na posledním jsou kyseláče nebo gose. Svého zástupce tak má každý ze základních pivních stylů,“ vysvětluje provozní Výčepu Pod Divadlem Bára Zajacová. Kromě čtyř čepovaných piv mohou hosté vybírat z téměř 30 dalších druhů piv v lahvích a plechovkách – od nealkoholických po barrel aged, jež dozrávaly v sudech po bourbonu nebo červeném víně. 

Piva na čepu se pravidelně mění. Bára Zajacová je objednává v menším množství, vždy pouze jeden nebo dva sudy. Jakmile se dopijí, přijdou na řadu další. Nabídka tak nikdy není stejná, což je ideální pro všechny, kdo rádi zkoušejí nové chutě. „Výčep je místo s craftovým pivem a lokálovskou disciplínou. Hosté jsou zvyklí na pečlivě ošetřenou a načepovanou plzeň z Lokálu a tady dostanou ve stejně dobré kondici i craftová piva,“ dodává Bára. 

Podnik nabízí i něco k snědku, konkrétně své signature sendviče. Buď s hovězí šunkou a zelím, nebo s gothajem a hermelínem, který se stal okamžitým bestsellerem. Kdo by měl chuť na něco většího, může si objednat jídlo ze sousedního Lokálu.

Výčep Pod Divadlem má kapacitu 25 míst k sezení, v letním období si lze i stoupnout ven před podnik. Otevřeno je vždy od středy do soboty. 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.