Kimči for girls from Grils
Tohle kimči teď podávají v karlínském bistru Grils ke kuřatům pečeným na ohni. Zastavte se ochutnat, anebo si podle receptu od Karla Doležala vyrobte vlastní.
- 300 g soli
- 1 kg pekingského zelí, nakrouhaného
- 200 g mrkve
- 50 g jarní cibulky
- 100 g ředkve daikon
- 30 g zázvoru
- 12 g česneku
- 40 ml rýžového octa
- 25 ml rybí omáčky
- 20 ml omáčky kimči (koupíte v K-shopu v ulici V Celnici)
- 20 g krupicového cukru
- 40 ml srirachy
- Sůl rozpusťte v 5 litrech vody. Přidejte nakrouhané zelí a nechte ho několik hodin zkřehnout, nejlépe přes noc. Poté tekutinu sceďte a přidejte ostatní pokrájenou zeleninu.
- Z nastrouhaného zázvoru a prolisovaného česneku, octa, rybí a kimchi omáčky, cukru a srirachy umíchejte pastu a promíchejte ji se zeleninou.
- Dejte do gastro nádoby, zavařovací sklenice nebo vysokého hrnce a zatižte menší nádobou s vodou, v domácích podmínkách třeba menší sklenicí, konzervou nebo kamenem. Při pokojové teplotě nechte týden až dva kvasit (pokud nemáte rýmu, doporučujeme odlehlé místo).
- Zkvašené kimchi přesuňte do lednice a jezte, dokud je.
Každé 2 týdny jiná chuť!
V Grils obměňují chutě kuřat pečených na ohni. Vyzkoušet jste mohli Mexiko či Havaj, od 9. 11. je na řadě Korea. Zastavte se na rychlý oběd, kuře s sebou nebo servírovanou večeři! Rezervujte si místa na webu nebo na telefonu 731 631 835.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.