facebook
instagram

Kimči for girls from Grils

12. listopadu 2018
Foto: Bára Lundgren
Tohle kimči teď podávají v karlínském bistru Grils ke kuřatům pečeným na ohni. Zastavte se ochutnat, anebo si podle receptu od Karla Doležala vyrobte vlastní.
  • 300 g soli
  • 1 kg pekingského zelí, nakrouhaného
  • 200 g mrkve
  • 50 g jarní cibulky
  • 100 g ředkve daikon
  • 30 g zázvoru
  • 12 g česneku
  • 40 ml rýžového octa
  • 25 ml rybí omáčky
  • 20 ml omáčky kimči (koupíte v K-shopu v ulici V Celnici)
  • 20 g krupicového cukru
  • 40 ml srirachy
  1. Sůl rozpusťte v 5 litrech vody. Přidejte nakrouhané zelí a nechte ho několik hodin zkřehnout, nejlépe přes noc. Poté tekutinu sceďte a přidejte ostatní pokrájenou zeleninu.
  2. Z nastrouhaného zázvoru a prolisovaného česneku, octa, rybí a kimchi omáčky, cukru a srirachy umíchejte pastu a promíchejte ji se zeleninou.
  3. Dejte do gastro nádoby, zavařovací sklenice nebo vysokého hrnce a zatižte menší nádobou s vodou, v domácích podmínkách třeba menší sklenicí, konzervou nebo kamenem. Při pokojové teplotě nechte týden až dva kvasit (pokud nemáte rýmu, doporučujeme odlehlé místo).
  4. Zkvašené kimchi přesuňte do lednice a jezte, dokud je.
ambiLogo

Každé 2 týdny jiná chuť!

V Grils obměňují chutě kuřat pečených na ohni. Vyzkoušet jste mohli Mexiko či Havaj, od 9. 11. je na řadě Korea. Zastavte se na rychlý oběd, kuře s sebou nebo servírovanou večeři! Rezervujte si místa na webu nebo na telefonu 731 631 835.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme