facebook
instagram

Klasika, která nikdy neomrzí! Připravte si pepřovou omáčku od Kalendů

15. srpna 2024
Foto: Jan Zima
Hledáte omáčku, která skvěle dochutí steaky, medailonky i grilované maso? Právě jste ji našli! Pepřová omáčka podle receptu z restaurace U Kalendů vyniká plnohodnotnou chutí a příjemným pepřovým nádechem.

Na 4 porce potřebujetee:

  • 2 středně velké šalotky
  • 40 g zeleného pepře
  • 40 ml brandy (U Kalendů používají napoleona)
  • ½ litru demi glace 
  • 100 ml 33% smetany
  • 20 g másla na orestování, 10 g másla k zamásolování

Pepřová omáčka od Kalendů

U Kalendů razí heslo „čím jednodušší, tím lepší“. A ve stejném duchu vznikla i tahle pepřová omáčka. Kuchaři ji zjemňují smetanou, aby byla naprosto dokonalá. Hodí se například ke steakům, medailonkům a grilovanému masu.
Koupit omáčku

Postup:

  1. Šalotky nakrájejte na drobné kostičky a orestujte na másle. 
  2. Přidejte pepř a zakápněte brandy. Vznikající omáčku zapalte a alkohol vyvařte. 
  3. Přilijte demi glace a zredukujte omáčku do požadované hustoty. 
  4. Vlijte smetanu a opět povařte. 
  5. Na závěrečné zjemnění přidejte kostičku ztuhlého másla. 
  6. Dobrou chuť!

Hotovou omáčku přelijte do sklenice a uložte do lednice, vydrží tam zhruba 5 dnů. Před podáváním ji pouze ohřejte, nevařte ji, aby se nezdrcla. 

Pokud vyrazíte ke Kalendům, můžete si jejich pepřovou omáčku vychutnat s rostbífem z holubičky nebo hovězí medailonky.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme