Klasika, která nikdy neomrzí! Připravte si pepřovou omáčku od Kalendů
Hledáte omáčku, která skvěle dochutí steaky, medailonky i grilované maso? Právě jste ji našli! Pepřová omáčka podle receptu z restaurace U Kalendů vyniká plnohodnotnou chutí a příjemným pepřovým nádechem.
Na 4 porce potřebujetee:
- 2 středně velké šalotky
- 40 g zeleného pepře
- 40 ml brandy (U Kalendů používají napoleona)
- ½ litru demi glace
- 100 ml 33% smetany
- 20 g másla na orestování, 10 g másla k zamásolování
Postup:
- Šalotky nakrájejte na drobné kostičky a orestujte na másle.
- Přidejte pepř a zakápněte brandy. Vznikající omáčku zapalte a alkohol vyvařte.
- Přilijte demi glace a zredukujte omáčku do požadované hustoty.
- Vlijte smetanu a opět povařte.
- Na závěrečné zjemnění přidejte kostičku ztuhlého másla.
- Dobrou chuť!
Hotovou omáčku přelijte do sklenice a uložte do lednice, vydrží tam zhruba 5 dnů. Před podáváním ji pouze ohřejte, nevařte ji, aby se nezdrcla.
Pokud vyrazíte ke Kalendům, můžete si jejich pepřovou omáčku vychutnat s rostbífem z holubičky nebo hovězí medailonky.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.