Připravte si doma ikonický zmrzlinový pohár z cukrárny Myšák
Když se řekne zmrzlinový pohár, mnoho z nás si vybaví pestrobarevné kopečky zmrzliny, doplněné o kompotované ovoce a papírové paraplíčko. Pojďme zapomenout na divoké poháry z 90. let a raději vsaďme na osvědčené kombinace chutí.
Představujeme vám vyhlášený pohár Myšák, který navazuje na slavný prvorepublikový pohár Karamel, s lískovými oříšky, vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
„Pohár Myšák aktuálně připravujeme z naší točené vanilkové zmrzliny, šlehačky, griliáše z piemontských ořechů, což jsou karamelizované ořechy, a pak nechybí ani kávový karamel z odpalovaného cukru a kávy,” popisuje složení šéfcukrář Lukáš Pohl.
Pohár Myšák patří k cukrárně úplně stejně jako buchtičky se šodó nebo karamelový větrník. „To jsou tři sladkosti, na které k nám lidé rádi chodí,” uzavírá.
Pokud zrovna nemáte cestu do cukrárny Myšák, můžete si zmrzlinový pohár připravit v pohodlí vašeho domova. Recept s námi sdílel právě šéfcukrář Lukáš Pohl.
Recept na pohár Myšák
Co budete potřebovat:
- vanilkovou zmrzlinu
- griliáš
- kávový karamel
- šlehačku
Jak na to:
- Do pohárové sklenice dejte dva kopečky vanilkové zmrzliny. V cukrárně Myšák pracují s točenou zmrzlinou, doma ale můžete použít klasickou kopečkovou zmrzlinu.
- Přidejte studený kávový karamel, griliáš a šlehačku.
- Voilà! Ikonický pohár je na světě.
Jak připravit kávový karamel:
„Do velké pánvičky se širokým dnem nasypte 200 g cukru krupice a připravte zlatavý karamel. Následně na karamel nalijte zhruba 50 až 70 ml kávy,” vysvětluje Lukáš Pohl. Zamíchejte a na pohár servírujte v momentě, kdy karamel bude studený.
Mimochodem, cukrárna Myšák nabízí v létě rozvoz zdarma. Do konce září 2024 se do Vodičkovy ulice dostanete kvůli stavebním pracím na vozovce pouze pěšky. Provoz cukrárny s kavárnou se nemění a rozvoz dortů, snídaní, chlebíčků, sladkých zákusků i doplňkových výrobků je v tomto období zdarma. Bezplatná donáška platí při nákupu na e-shopu cukrárny, včetně bohaté letní nabídky myšákovských oříškových zmrzlin.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.