Na kávu, pivo i jídlo. Vybrali jsme pro vás pražské podniky s nejhezčí zahrádkou

25. června 2024
Foto: Vojtěch Tesárek
Škoda trávit léto za zavřenými dveřmi, když můžeme hodovat na sluníčku nebo ve stínu stromů či slunečníků. Vybrali jsme pro vás pražské podniky, kde si vychutnáte kávu, pivo nebo dobré jídlo na příjemné zahrádce.

Na kávu

Cukrárna Alchymista

Zelená oáza nedaleko rušné ulice Korunovační. I tak bychom mohli nazvat zahrádku, která patří k Cukrárně Alchymista. Těšte se na vzrostlé stromy, které přinášejí stín, nádherné keře, květiny, a především na božské ticho! Navíc tu mají širokou nabídkou výborných domácích dortů, výběrové kávy a originálních drinků. Potkáme se tam?

View post on Instagram
 

Café Truhlárna

Hledáte úkryt před ruchem Václavského náměstí? Právě jste ho našli! Jmenuje se Café Truhlárna, ukrývá se ve Františkánské zahradě a nabízí dokonalou výběrovou kávu a buchty, které vás přenesou do babiččiny kuchyně. A pokud vás přepadne chuť na něco slaného, dopřejte si jejich výtečný quiche. Garantujeme vám, že z Café Truhlárna se vám nebude chtít odejít. 

View post on Instagram
 

Kafe & hrnky

Jste na procházce po Pražském hradě a už potřebujete uniknout turistickému ruchu? Hledáte místo plné klidu, kde si vychutnáte dobrou kávu? Nebo máte kreativního ducha, který se potřebuje vyřádit? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli ano, vydejte se do kavárny Kafe & hrnky. Je tu nejen obrovská zahrada, ale také kreativní dílna, kde si můžete namalovat vlastní keramiku. Výrobek vám následně vypálí a za několik dnů si ho můžete vyzvednout. Mimochodem tahle kavárna je perfektní místo na oslavu narozenin. 

View post on Instagram
 

Na pivo

Výčep U Rarášků

I v samém centru Prahy natrefíte na mnoho krásných zahrádek. Třeba tu, kterou se pyšní Výčep U Rarášků nedaleko Národní třídy. Zahrádka v nově zrekonstruovaném objektu Drn zase nabízí dokonalé prolnutí moderní a historické architektury. V letních měsících se navíc o tu správnou atmosféru postará živá hudba. 

View post on Instagram
 

Lokál U Bílé kuželky

Zahrádka Lokálu U Bílé kuželky si nejspíš nevyslouží označení nejklidnější, zato má malebné kulisy. Podnik totiž sídlí poblíž Karlova mostu, a tak se pivem zavlažíte doslova uprostřed staré Prahy. 

View post on Instagram
 

Dva kohouti

Mekka pro všechny milovníky piva! Karlínský dvorek u Dvou Kohoutů je ideálním místem, kam zajít na „jedno“ po práci. A během léta rozhodně ochutnejte pivo Na Pool, které sice vzniklo v budějovickém Budvaru, ale na jeho výrobě se podílel Lukáš Tomsa, sládek Dvou kohoutů. 

View post on Instagram
 

Na jídlo

Čestr

Na designové zahrádce vás usadí v restauraci Čestr. Na její podobě se podílela designérka Denisa Kubíčková Strmisková, která už dříve proměnila třeba zahrádku karlínské Esky. V Čestru teď mají subtilní roxorové židle z nové kolekce, kterou designér Pelcl navrhl pro české výrobce Master & Master, a masivní jídelní stoly z opáleného dřeva, které připomínají dřevěné uhlí. 

View post on Instagram
 

Kuchyň

Máte chuť poctivé na české jídlo – s tím nejkrásnějším výhledem? V Kuchyni na Pražském hradě si dosytosti užijete obojího. Zvlášť v letních měsících je o posezení na zahrádce velký zájem, a tak si raději udělejte rezervaci.

View post on Instagram
 

El Camino

Pár kroků od náměstí Jiřího z Poděbrad najdete vyhlášenou restauraci El Camino, kde servírují to nejlepší ze španělské kuchyně. Přes léto si na tapas v doprovodu výtečného španělského vína pochutnáte ve stínu příjemné zahrádky ve vnitrobloku. 

View post on Instagram
 

Alma

Almu vám nejspíš nemusíme dlouze představovat. Pokud jste však do tohoto podniku ještě nezavítali, rozhodně si první návštěvu naplánujte právě na prázdniny. Zdejší venkovní sezení si velmi pravděpodobně zamilujete, a jelikož je nabídka pokrmů pestrá, máte dobrou záminku vracet se sem. 

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.