Panna cotta s malinami
Panna cotta patří v restauraci Pizza Nuova k nejoblíbenějším dezertům. Přemluvili jsme šéfkuchaře Aleše Karpíška, aby vám dal svůj osvědčený recept. Tady je.
Na panna cottu (10 porcí):
- 1 l 33% šlehačky
- 100 g vanilkového cukru
- 3 ks plátkové želatiny
- ½ vanilkového lusku
- Do kastrolu dejte šlehačku, vanilkový cukr a vanilkový lusk. Pomalu prohřejte, ale nevařte.
- Ve 100 ml studené vody rozpusťte želatinu a přidejte do teplé šlehačky. Přeceďte a zchlaďte. Průběžně míchejte, aby želatina neztuhla.
- Nalijte do deseti menších misek a dejte zatuhnout do ledničky.
Na malinovou omáčku:
- 200 g kompotovaných broskví
- 80 g citronu
- 10 g moučkového cukru
- 350 g malin
Vše rozmixujte a přeceďte.
Jak servírovat?
Doprostřed talíře vlijte omáčku a na ni opatrně vyklopte panna cottu.
Tip: Můžete vyzkoušet i další chuťové varianty, třeba s jinými druhy ovoce, s karamelem, čokoládou – nebo jen tak.
Nejlepší pizza v Česku
Pizza Nuova je 34. nejlepší pizza v Evropě a 1. v Česku podle 50 Top Pizza. Přijďte ochutnat neapolskou pizzu, ale i domácí těstoviny, dezerty nebo rovnou celou degustaci.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.