facebook
instagram

Připravte si ďábelsky dobrou pizzu diavola z Pizzy Nuovy

15. srpna 2024
Foto: Jakub Dohnálek
Příprava neapolské pizzy vyžaduje poměrně dost času, trpělivosti i zručnosti. Jakmile ale přijdete těstu na kloub, můžete se vrhnout na kreativnější část – přípravu náplně. Inspirujte se receptem na pizzu diavola, kterou s námi sdílel Tomáš Neradil, šéfkuchař Pizzy Nuovy.

Vařte jako profíci!

Naučte se vybrat a připravit maso, péct chleba, krájet nebo dochucovat. Zkušení odborníci vám předají spoustu cenných rad, osvědčených tipů i tajných triků.
Přihlašujte se tady.

Na 1 pizzu diavola potřebujete:

  • těsto na neapolskou pizzu
  • 100 g rajčatového základu (polpa) z rajčat San Marzano D.O.P.
  • parmazán Grana Padano
  • bazalku
  • 40 g italského salámu ventricina
  • 100 g mléčného sýra fior di latte
View post on Instagram
 

Postup:

  1. Alfou a omegou neapolské pizzy je dokonalé těsto. Připravit si ho můžete i v domácích podmínkách, a to díky tomuto návodu. Případně si pročtěte recept na neapolskou pizzu a pravidla od Associazione Verace Pizza Napoletana, kterými se řídí i pizzaři v Pizze Nuově. 
  2. Jakmile budete mít těsto roztažené do nepravidelného kruhu, můžete se vrhnout na náplň. 
  3. Těsto potřete rajčatovým základem, přidejte parmazán a bazalku dle chuti. Když se zapeče, její chuť a vůně pizzu lépe prostoupí. 
  4. Poté už stačí základ ozdobit salámem a mléčným sýrem. 
  5. A vzhůru do pece (respektive do trouby). „U neapolské pizzy je třeba, aby elektrická trouba hřála na nejvyšší možnou teplotu. Čas pečení je individuální, právě podle nastavené teploty. Zkuste 5 až 6 minut a poté zkontrolujte, jestli už je pizza hotová,“ doporučuje Tomáš Neradil z Pizzy Nuovy. 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.