Připravte si ďábelsky dobrou pizzu diavola z Pizzy Nuovy
Příprava neapolské pizzy vyžaduje poměrně dost času, trpělivosti i zručnosti. Jakmile ale přijdete těstu na kloub, můžete se vrhnout na kreativnější část – přípravu náplně. Inspirujte se receptem na pizzu diavola, kterou s námi sdílel Tomáš Neradil, šéfkuchař Pizzy Nuovy.
Na 1 pizzu diavola potřebujete:
- těsto na neapolskou pizzu
- 100 g rajčatového základu (polpa) z rajčat San Marzano D.O.P.
- parmazán Grana Padano
- bazalku
- 40 g italského salámu ventricina
- 100 g mléčného sýra fior di latte
Postup:
- Alfou a omegou neapolské pizzy je dokonalé těsto. Připravit si ho můžete i v domácích podmínkách, a to díky tomuto návodu. Případně si pročtěte recept na neapolskou pizzu a pravidla od Associazione Verace Pizza Napoletana, kterými se řídí i pizzaři v Pizze Nuově.
- Jakmile budete mít těsto roztažené do nepravidelného kruhu, můžete se vrhnout na náplň.
- Těsto potřete rajčatovým základem, přidejte parmazán a bazalku dle chuti. Když se zapeče, její chuť a vůně pizzu lépe prostoupí.
- Poté už stačí základ ozdobit salámem a mléčným sýrem.
- A vzhůru do pece (respektive do trouby). „U neapolské pizzy je třeba, aby elektrická trouba hřála na nejvyšší možnou teplotu. Čas pečení je individuální, právě podle nastavené teploty. Zkuste 5 až 6 minut a poté zkontrolujte, jestli už je pizza hotová,“ doporučuje Tomáš Neradil z Pizzy Nuovy.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.