Pro mlsné jazýčky: Pražská místa, kde připravují nejlepší ovocné knedlíky
Bistro Šodó
Nebe na talíři. I tak bychom pojmenovali ovocné knedlíky z dejvického Šodó bistra. Zatímco na začátku léta knedlíkům dominují jahody, během prázdnin ovocné žezlo přebírají meruňky. Ve všech případech si ale můžete být jistí, že jsou knedlíky doplněné o lahodný tvaroh z Farmy Struhy, hnědé máslo a buchtičkovou strouhanku. Jedním slovem – lahoda!
Café Savoy
Za mourovatými ovocnými knedlíky se naopak vydejte do Café Savoy. A proč mourovaté? V loňském roce se kuchaři rozhodli obohatit tradici a do díže přisypali hrubě mletou červenou pšenici z Mlýna Dubecko. „Těsto má výraznější chuť a není v něm cítit mouka, takže dává vyniknout ovoci. Ve finále se ale knedlíky liší hlavně barvou,“ říká šéfkuchař Martin Čáslavka. A pokud to máte do Café Savoy z ruky, můžete si jejich výtečné knedlíky připravit i v pohodlí domova. Recept najdete zde.
Bjukitchen
Asi vás nepřekvapí, že výborné tvarohové knedlíky objevíte také v Bjukitchen v Jungmannově ulici. Jednoduchá kombinace knedlíků, meruněk, jogurtu a másla vytváří dokonalou chuťovou kombinaci, o které se vám bude ještě dlouho zdát. Jenom si dejte pozor! Tvarohové knedlíky servírují až od 11:30.
Krystal Bistro
Šušká se, že Karlínu vévodí ovocné knedlíky z Krystal Bistra. A není divu, na talíři dostanete tři krásně vykynuté knedlíky s meruňkovým žahourem, tvarohem, přepuštěným máslem a karamelizovanými vlašskými ořechy. Co víc si přát?
Kuchyň
Tohle není obyčejný ovocný knedlík, tohle je Pan Knedlík! Tohle štěstí na talíři je kynuté, přeplněné sezonním ovocem, utopené ve voňavém rozpuštěném másle a posypané štědrou vrstvou tvarohu a cukru. Pokud jste ještě ovocný knedlík z Kuchyně neochutnali, vzhůru na Pražský hrad!
Výčep Korunní
Patříte k milovníkům kynutých ovocných knedlíků? Pak nesmíte opomenout ani Výčep Korunní, kde připravují dokonalé knedlíky se spoustou másla. I zde pracují se sezonním ovocem, a tak si můžete být jistí, že pokaždé dostanete to nejčerstvější, co české sady nabízí.
Ossegg
Když se řekne Ossegg, většina z nás si představí orosené pivo. Pravdou ale zůstává, že v Osseggu také skvěle vaří. A obzvláště povedené jsou jejich ovocné knedlíky! Meruňkové knedlíky jsou polité máslem a posypané piškotovou strouhankou v doprovodu skořice. Perfektní dezert, který potěší všechny mlsné jazýčky.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.