facebook
instagram

Sekaná - 14. týden

4. dubna 2019
Další Sekaná je tady. Tentokrát odhalí tipy na podcasty o jídle, možné důvody, proč v Praze nepřibývají michelinské hvězdy, a žhavou novinku od tvůrců seriálu Chef’s Table. A k tomu vám nabídneme pivo i víno.

6 tipů na podcasty o jídle
Už jste objevili podcasty ze světa gastronomie? Tenhle fenomén je tu už pár let, u nás zažívá boom v posledních měsících. Není divu – jde bezplatnou studnici inspirativních příběhů, motivace, know-how a zábavy. Navíc šetříte čas, protože si obzory můžete rozšiřovat cestou do práce, v autě, před spaním, při sportu anebo třeba při vaření. Tady jsou naše tipy.

View post on Instagram
 

Vinitaly 2019
Zásadní událost pro všechny vinaře a sommeliery proběhla na konci března v italské Veroně. S více než 130 tisíci návštěvníků ze 143 zemí je Vinitaly největší veleterh s víny na světě. Velké pozornosti se letos dostalo organickým vínům – organizátoři jim vyhradili celou sekci Vinitalybio.

View post on Instagram
 

Polemiky kolem michelinských hvězd
Co říká letošní Michelin? Restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise a Field obhájily hvězdu. A z červeného průvodce Main Cities of Europe vypadly dva podniky oceněné Bibem – oba, jak Maso a kobliha, tak Bistrøt 104, jsou totiž zavřené. Žádná nová česká restaurace se na prestižní seznam nedostala. O důvodech se ve foodie komunitě živě polemizuje, tak se podívejte.

View post on Instagram
 

Tvůrci Chef’s Table chystají novinku
Oblíbený seriál na Netflixu Chef’s Table aktuálně připravuje bokovku zaměřenou na street food. Tvůrci se v novém seriálu odkloní od nažehlených ubrusů a fine diningu a proniknou do exotičtějších podniků přímo v ulicích. „Venku to bude 26. dubna. Máme pro vás hodně zajímavých destinací a pár ještě zajímavějších příběhů. Nemůžu se dočkat,“ napsal na svém Twitteru producent Brian McGiin.

https://twitter.com/brimcgi/status/1108103192712114176?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1108103192712114176&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.finedininglovers.com%2Fblog%2Fnews-trends%2Fchef-s-table-to-hit-street-food-in-new-spin-off%2F

Sládek vs. výčepní
Seznámili se před sedmi lety a z jejich přátelství se zrodil společný projekt – pivovar, ve kterém se střetly názory i zkušenosti sládka a výčepního. Riskantní nápad se vyplatil, brzy se totiž ukázalo, že se ti dva neperou, ale vzájemně doplňují, obdivují… a někdy i rozčilují.

„Je to jednoduché – výčepní čepuje a sládek vaří. Každý dělá to, co umí nejlíp, a nekecá tomu druhému do práce. Jedině pak se tahle dvě řemesla mohou vzájemně respektovat a přistupovat k sobě s pokorou,“ říká Lukáš Svoboda v rozhovoru s Adamem Matuškou.

View post on Instagram
 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme