Sekaná 27. týden
Grilování podle profíků
Hodit maso na gril umí každý. Jenže když k tomu znáte vychytávky od řezníků a šéfkuchařů, výsledek bude o dost lepší. V řeznictví v Kantýně nám zabalili pět vynikajících kousků masa, které ovšem vyžadují specifickou přípravu. Seznamte se s holubičkou, oponkou, kotletou, květovou špičkou a loupanou plecí.
Myjete si správně ruce?
Podle statistiky na 97 % ne. Takže pro jistotu: S mýdlem a pod teplou vodou ruce myjte minimálně dvacet sekund, zničíte tak všechny bakterie. Pak si ruce utřete do suchého, čistého ručníku (a tento krok nepřeskakujte). Jen tak nebudete riskovat kontaminaci jídel, která připravujete pro hosty.
Noma je nová... zeleninová
A český foodie Instagram se vypravil na první ochutnávku. Nové menu ochutnal spolu s šéfem Ambiente Tomášem Karpíškem a jeho ženou i kreativní šéfkuchař Honza Všetečka, šéfkuchař Esky Martin Štangl a taky Taste of Prague.
Dočasně uzavřeno
Horní patro cukrárny Myšák zůstane nějakou dobu zavřené. „V této podobě nebyl provoz rentabilní, proto plánujeme změnu kuchyně tak, abychom mohli připravovat teplá jídla. Cukrárna Myšák zůstane v přízemí, povede ji cukrář Lukáš Pohl. Bude se soustředit na výrobu tradičních zákusků a zároveň bude mít prostor pro svůj kreativní talent,“ napsali zástupci Myšáka na Instagramu.
Jak fotit na Instagram a nebýt trapný
Fotograf Honza Zima je mistrem sociálních sítí i nonšalantních, a přitom úplně dokonalých záběrů jídla. Jak být jako on? Přečtěte si jeho 8 rad.
Nový Ottolenghi
Tentokrát nejde o kuchařku, ale o restauraci. Šéfkuchař Yotam Ottolenghi si totiž nedávno otevřel již sedmý podnik v Londýně a výjimečně ho nepojmenoval po sobě. Rovi najdete v rychle rostoucí čtvrti Fitzrovia. V hlavních rolích je tu kouř, oheň a zelenina.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.