Sekaná 23. týden
V restauraci začněte u myčky
Nikdy nevíte, kde nakonec skončíte. Tuhle radu dává všem začátečníkům úspěšný šéfkuchař Paul Sorgule na svém blogu. A dodává: Buďte ostražití, buďte trpěliví a buďte připravení. Něco na tom bude – vzpomeňte si na příběh myče nádobí Aliho Sonka z africké Gambie, který se stal jedním ze spoluvlastníků restaurace Noma. U špinavých pánví začínal třeba i Prostě nikdy nevíte.
Konec plastových brček
Smutných videí se želvami, kterým se plastová brčka zasekla do krunýře nebo do nosu, je plný internet. A restaurace, které patří mezi největší spotřebitele slámek na světě, s tím Existuje nějaká alternativa? Například McDonald's v některých svých pobočkách právě testuje rozložitelná papírová brčka, k dispozici jsou také skleněná, kovová, bambusová nebo škrobová.
Filmový víkend
Máme pro vás hned Seznam sestavil gastronomický kritik Jonathan Gold a nezapomněl na nudle udon, sushi šéfkuchaře Jiro Ona, lesní sběrače ani na Grand Hotel Budapešť.
Předávání 50 Best Restaurants se bude vysílat živě
Spíš než filmy vás zajímá ryze aktuální dění? V tom případě sledujte živý přenos největší gastronomické události roku – předávání cen padesátce nejlepších restaurací na světě. Stačí si 19. června ve 20:45 otevřít Fine Dining Lovers.
Kde se vzala kuchařská uniforma?
Jak se vlastně přihodilo, že kuchaři nosí vysokou čepici a dvouřadý, většinou bílý kabát s knoflíky? Všechno začalo v roce 1822, kdy byl zveřejněn obrázek s francouzským (jak jinak) kuchařem Marie-Antoine Caremem, znázorněným právě ve vysoké bílé čepici, kabátku a černo-bílých kalhotách. A jak to bylo dál?
Semikrásky, pampelišky, fialky
Všechny můžete dát hostům na talíř. Jedlých květů je víc, než si myslíte! Celé menu na kytičkách samozřejmě nepostavíte, ale může se vám hodit seznam těch nejoblíbenějších. Tady je.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.