Jak připravit maso na burger
Kouzlo šťavnatého burgeru tkví ve správném poměru libového a tučnějšího masa. V Našem mase ho míchají ze tří druhů hovězího z čestru. Jak na to? Ukáže vám to mistr řezník Martin Plachý.
Hovězí hamburger podle Našeho masa
Druhy masa na směs na burger:
- Ať maso na burger mícháte v jakémkoli množství, vždy dbejte na správný poměr. Ve směsi musí být 50 % hovězího krku, 25 % hrudí a 25 % masa z nízkého žebra.
- Všechny druhy masa nakrájejte na kostky a smíchejte dohromady.
- Dejte do mlýnku a umelte na středně hrubém nastavci.
- Z hotové směsi opatrně vytvarujte úhlednou kouli o hmotnosti přibližně 180 g. Pak dotvarujte razidlem do tvaru burgeru.
Tip: Maso i mlýnek musí být řádně vždy vychlazený. Maso se totiž při mletí zahřívá a při překročení 12°C dochází k denaturaci některých bílkovin masa – maso nedrží pohromadě a pouští hodně šťávy.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.