facebook
instagram

Jak připravit maso na burger

18. června 2019
Foto: WeAre productions
Kouzlo šťavnatého burgeru tkví ve správném poměru libového a tučnějšího masa. V Našem mase ho míchají ze tří druhů hovězího z čestru. Jak na to? Ukáže vám to mistr řezník Martin Plachý.

Hovězí hamburger podle Našeho masa

Druhy masa na směs na burger:

  1. Ať maso na burger mícháte v jakémkoli množství, vždy dbejte na správný poměr. Ve směsi musí být 50 % hovězího krku, 25 % hrudí a 25 % masa z nízkého žebra.
  2. Všechny druhy masa nakrájejte na kostky a smíchejte dohromady.
  3. Dejte do mlýnku a umelte na středně hrubém nastavci.
  4. Z hotové směsi opatrně vytvarujte úhlednou kouli o hmotnosti přibližně 180 g. Pak dotvarujte razidlem do tvaru burgeru.

Tip: Maso i mlýnek musí být řádně vždy vychlazený. Maso se totiž při mletí zahřívá a při překročení 12°C dochází k denaturaci některých bílkovin masa – maso nedrží pohromadě a pouští hodně šťávy.  

Mohlo by vás zajímat

ambiLogo

Kam na nákup?

Maso a uzeniny z Amasa koupíte v řeznictvích Naše maso v Dlouhé ulici 39, v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme