Slunečno, místy kočičí hlavy. Čím může překvapit letní brigáda na restaurační zahrádce?

15. června 2024
Foto: Lukáš Horna
S příchodem letních dnů ožily restaurační zahrádky, a lidem z placu tak začínají týdny plné nachozených kilometrů na slunci. Jak se dobře připravit na letní směnu a jaká jsou specifika práce na zahrádkách podniků Ambiente?

Zapoj se!

Dělá vám radost dobré jídlo, skvělá parta lidí a úsměv na tváři hosta? Zamiřte na web Zapoj se a začněte pracovat v některém z podniků Ambiente.

Lokál U Bílé kuželky

Ačkoli byste to možná nečekali, zahrádka Lokálu pod Karlovým mostem patří k těm klidnějším. Míšeňskou ulicí totiž nejezdí téměř žádná auta, zahrádka je navíc za rohem, v neprůjezdné ulici Dražického. Jediné nebezpečí při krasochůzi s půllitry tak představují kočičí hlavy. Pevnou obuv a dobrý balanc tu oceníte ještě víc než jinde.

Na zahrádce U Bílé kuželky usadí až 48 hostů u stolů po 6 místech. Protože dobré vztahy se sousedy, tedy i s místními štamgasty, jsou absolutní základ, zahrádka Kuželky ve 22 hodin utichá a ruch se přesouvá dovnitř. Na zahrádce bývá výheň do 13:30, poté vládne venkovnímu posezení polostín.

View post on Instagram
 

Lokál U Zavadilů

Ideální výletní cíl. A že to tady žije! U Zavadilů se totiž v letních měsících přesouvají ven nejen hosté, ale i někteří kuchaři. Vůně z letní kuchyně se zahrádkou linou vždy od středy do soboty.

A protože za příznivého počasí je kunratický Lokál útočištěm pěších i cyklo výletníků, obsluha denně nachodí 15 až 21 kilometrů – to už je skoro půlmaraton! V největších parnech se mohou hosté i zaměstnanci osvěžit nainstalovanou vodní mlhou.

Při významných sportovních utkáních se zahrádka stává malým letním kinem, a tak je při práci ještě veseleji. Nejrušněji bývá přes obědy a večer od 19 do 21 hodin, zvlášť když je obsazeno všech 150 míst.

View post on Instagram
 

5 věcí, které vám zpříjemní letní práci na zahrádce

SPF. Slunce umí zejména přes obědy pěkně pálit. Před směnou se tak vyplatí namazat se aspoň jednou vrstvou opalovacího krému. 

Pitný režim. Práce na place je dřina sama o sobě. Panuje-li italské počasí, hlídejte si pravidelnou hydrataci dvojnásob.

Pohodlná obuv. Nejen paže, ale i záda dostanou při nošení talířů a půllitrů zabrat. A proto jsou pohodlné boty s kvalitní vložkou základ.

Střídačka. Letní slunce je fajn, ale někdy je ho už trochu moc. Cítíte-li, že se vám na sluníčku dělá mdlo, řekněte to manažerovi a někdo z kolegů vás vystřídá.

Odměna. Po směně se odměňte – hladinkou, šnytem nebo třeba tatarákem. 

Čestr

Zahrádka Čestru patří k nejmladším v Ambiente. Ačkoli se venkovní posezení nachází jen pár metrů od frekventované Legerovy ulice, na zahrádce je klid. Uvnitř může hodovat až 150 hostů, venku 36. Splněný počet kroků na hodinkách zaměstnanců je tak každodenním standardem. 

Prostor je obklopen kamenným dlážděním a fasáda domu funguje jako zrcadlo, které umí v létě vytvořit pořádnou výheň. Doporučujeme proto dodržovat pitný režim a nanést dostatečnou vrstvu opalovacího krému. Nejrušněji bývá o víkendech, ale i o večerech během pracovního týdne, to už však slunce naštěstí zapadá za velkou budovu. 

View post on Instagram
 

Pizza Nuova

Podobně vypadá práce na zahrádce Pizzy Nuovy. Zatímco v restauraci je místo pro 220 lidí, venkovního posezení, kam vedou mírně zatočené schody, si může užívat 30 hostů. I tady se obsluha nachodí.

Zahrádka patří k těm rušnějším, je totiž na náměstí Republiky, kde slunce praží až do odpoledních hodin. I tady přijde SPF krém vhod! Po práci se můžete odměnit čepovaným Peroni nebo pořádným burgerem od sousedů z Burger Servicu.

View post on Instagram
 

Pastacaffé

Restaurace s kavárnou ve Vězeňské ulici, kde to každý den žije! O zahrádce, kde může na čerstvém vzduchu obědvat či večeřet až 30 hostů, má obsluha díky velkým oknům přehled i zevnitř. Přesto je třeba být pohotový – lidé zahrádku s oblibou využívají k rychlým schůzkám či jako občerstvovací stanici mezi schůzkami. Kromě lehkého oběda sem rádi zavítají na poctivé italské espresso, něco sladkého i na vyhlášené domácí limonády.

View post on Instagram
 

Zajímá vás víc? Zamiřte na kariérní web Zapojse a pusťte se do práce v gastronomii. 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.