facebook
instagram

Klasika českých hospod: Připravte si hovězí na pepři podle Lokálu U Bílé kuželky

18. března 2020
Foto: Honza Zima
Dušené maso s rýží, to je klasika českých hospod. I takto zdánlivě obyčejné jídlo si ovšem zaslouží kvalitní maso! V Lokále U Bílé kuželky ho připravují z hovězího krku a na hovězím loji. Zkuste to taky – podle receptu Jakuba Nováka.

Lokál U Bílé kuželky

Schovaný v útulných malostranských uličkách – přesto jeden z největších Lokálů, kde se potkávají zástupy turistů i štamgastů. Původně tady byla vinárna, od roku 1862 oblíbená pivnice a v tradici čepování zlatavého moku pokračujeme dodnes. Stavte se k nám posedět, nebo si jídlo a pivo objednejte online a nechejte přivézt až domů.

Na 4 porce potřebujete:

Příprava: 2 hodiny

  1. Na hovězím loji osmahněte cibuli do světle hnědé barvy. Mezitím si nakrájejte maso na menší kousky.
  2. Kuličky pepře nasucho opražte na pánvi a pak je spolu s masem přidejte k cibuli. Opečte hovězí ze všech stran. Podlijte ho trochou vývaru, aby bylo ponořené, přidejte kmín a pomalu duste.
  3. Po hodině a půl by maso mělo být dostatečně měkké. Vyndejte ho z hrnce a šťávu dolijte zbylým vývarem. Přiveďte k varu.
  4. Připravte si sádlovou jíšku. Do rozpuštěného sádla vmíchejte mouku a restujte dozlatova. Hotovou jíškou zahustěte vývar s masem a pořádně promíchejte. Omáčku přeceďte přes jemné síto.
  5. Vraťte maso do omáčky, osolte a opepřete. Můžete přidat i pár kuliček pepře z cedníku.
  6. Servírujte s dušenou rýží.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme