facebook
instagram

Trhané hovězí maso z Kantýny. Hodí se k obědu i ke svačině

31. ledna 2019
Foto: Jakub Dohnálek
Vláčné i křupavé zároveň – to je trhané hovězí z Kantýny. Zástupce šéfkuchaře Pavel Brichzin nám prozradil pár triků, jak si tuhle delikatesu upéct doma.

Hotovky ve skle

Otevřít, nalít do kastrůlku, ohřát – a podávat! V Akonzervě v Jenči za Prahou vaří oblíbené omáčky podle receptur z restaurací Ambiente, plní jimi sklenice a pak je v tlakovém hrnci zavařují. A pár takových sklenic se vyplatí přibalit na chalupu nebo do apartmánu – prostě všude tam, kde máte k dispozici kuchyňku. Hotovku v podobě gulášové polévky, dršťkovky, svíčkové či rajské pak můžete servírovat raz dva!
Kupujte na e-shopu.

Příprava: 30 minut + 12 hodin pečení

Na 6 porcí potřebujete:

  1. Maso osolte a opepřete po celé jeho ploše. Zprudka zatáhněte přímo na rozpálených uhlících, případně na pánvi.
  2. Vložte do pekáče, podlijte vývarem a při teplotě 120 °C pečte pod pokličkou 12 hodin.
  3. Natrhejte a promíchejte s kousky másla. Podávejte buď jen tak, nebo s bramborákem, jak to mají nejraději v Kantýně.
ambiLogo

Kam na nákup?

Maso a uzeniny z Amasa koupíte v řeznictvích Naše maso v Dlouhé ulici 39, v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme