facebook
instagram

Trhané hovězí maso z Kantýny. Hodí se k obědu i ke svačině

31. ledna 2019
Foto: Jakub Dohnálek
Vláčné i křupavé zároveň – to je trhané hovězí z Kantýny. Zástupce šéfkuchaře Pavel Brichzin nám prozradil pár triků, jak si tuhle delikatesu upéct doma.

Akonzerva: Hotovky ve skle

Gulášovka, svíčková, dršťkovka nebo rajská – v Akonzervě v Jenči za Prahou vaří omáčky podle receptur Ambiente. Plní jimi sklenice a zavařují je, aby si je mohl kdokoliv vychutnat i mimo restauraci. Ideální na chalupu i do kuchyňky v apartmánu. Stačí ohřát a podávat.
Jdu nakupovat!

Příprava: 30 minut + 12 hodin pečení

Na 6 porcí potřebujete:

  1. Maso osolte a opepřete po celé jeho ploše. Zprudka zatáhněte přímo na rozpálených uhlících, případně na pánvi.
  2. Vložte do pekáče, podlijte vývarem a při teplotě 120 °C pečte pod pokličkou 12 hodin.
  3. Natrhejte a promíchejte s kousky másla. Podávejte buď jen tak, nebo s bramborákem, jak to mají nejraději v Kantýně.

Trhané hovězí

Hovězí na tuhle trhačku se pomalu peče několik hodin a díky tomu je zároveň vláčné i křupavé. Podávejte s bramborovou kaší, jako burger, anebo třeba v tortille.
Koupit
ambiLogo

Kam na nákup?

Maso a uzeniny z Amasa koupíte v řeznictvích Naše maso v Dlouhé ulici 39, v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme