Více než šest společných chodů. Kristína Nemčková a Martin Štangl chystají pop-up Půl na půl

16. srpna 2024
Foto: Jakub Dohnálek
Na konci září se v restauraci Štangl spojí talentované duo – kuchařka Kristína Nemčková a šéfkuchař Martin Štangl se svým týmem uvaří pop-up Půl na půl, plný lokálních chutí a michelinských technik. Během dvou večerů usadí omezený počet hostů.

Půl na půl

Chcete vědět, co vznikne, když se spojí zahraniční zkušenosti Kristíny Nemčkové s kulinářským uměním šéfkuchaře Martina Štangla ? Pak si v kalendáři podtrhněte datum 27. a 28. září, kdy v degustační restauraci Štangl proběhne pop-up Půl na půl. Těšte se na šest chodů z lokálních sezónních surovin, které budou připraveny michelinskými technikami.
Koupit lístky

V pátek 27. září a sobotu 28. září naservíruje restaurace Štangl svým hostům další nezapomenutelný pop-up. Šest chodů z lokálních sezonních surovin připraví bok po boku šéfkuchař restaurace Martin Štangl se svým týmem a Kristína Nemčková, známá kuchařka s pozoruhodným portfoliem zahraničních pracovních zkušeností. 

Nad karlínskou Eskou, kde degustační restaurace Štangl před rokem otevřela, se koná už druhá taková událost. Pop-upu Půl na půl: Martin Štangl & Kristína Nemčková předcházela akce s názvem Anemoia – večer plný chodů od michelinského šéfkuchaře z Londýna Yiannise Mexise. I Kristína přiveze do Štanglu zahraniční zkušenosti a techniky z michelinských restaurací

„Můžu prozradit, že naši hosté ochutnají lokální suroviny, na které jsou zvyklí, ale v netradiční formě. Do menu se také promítnou mé zkušenosti ze zahraničí. Francouzské základy si nesu ze školy Le Cordon Bleu a z londýnského Story; detailní zpracování zeleniny a zaměření na ryby zase z kodaňského Gerania,“ říká Kristína Nemčková, která na podzim odlétá za další pracovní výzvou do filipínské Manily.

Degustační menu beze zbytků

„S Kristínou nás spojuje myšlenka vaření z lokálních surovin. K přípravě jednotlivých chodů využijeme techniky, které si Kristína osvojila a oblíbila během práce v michelinských podnicích,“ odkrývá některé detaily Martin Štangl. 

View post on Instagram
 

Cílem obou kuchařů i celého týmu je připravit šest chodů beze zbytků, tedy zužitkovat danou surovinu kompletně. „Na menu se určitě objeví česká ryba. Co z ní vykostíme, využijeme na garum, který doplní omáčku k příslušnému chodu,“ popisuje Martin, jak šetrně lze s ingrediencemi zacházet. 

Kromě šesti chodů – pěti slaných pokrmů a dezertu hostům členové týmu naservírují tři amuse bouche, predezert – tedy chod, který hostům pomůže navnadit chuťové pohárky na sladké – a petite four, malé rozloučení s večerem Martina, Kristíny i celého týmu.

Počet vstupenek na oba večery je omezený. Pokud chcete mít své místo jisté, klikněte sem

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.