facebook
instagram

Více než šest společných chodů. Kristína Nemčková a Martin Štangl chystají pop-up Půl na půl

16. srpna 2024
Foto: Jakub Dohnálek
Na konci září se v restauraci Štangl spojí talentované duo – kuchařka Kristína Nemčková a šéfkuchař Martin Štangl se svým týmem uvaří pop-up Půl na půl, plný lokálních chutí a michelinských technik. Během dvou večerů usadí omezený počet hostů.

V pátek 27. září a sobotu 28. září naservíruje restaurace Štangl svým hostům další nezapomenutelný pop-up. Šest chodů z lokálních sezonních surovin připraví bok po boku šéfkuchař restaurace Martin Štangl se svým týmem a Kristína Nemčková, známá kuchařka s pozoruhodným portfoliem zahraničních pracovních zkušeností. 

Nad karlínskou Eskou, kde degustační restaurace Štangl před rokem otevřela, se koná už druhá taková událost. Pop-upu Půl na půl: Martin Štangl & Kristína Nemčková předcházela akce s názvem Anemoia – večer plný chodů od michelinského šéfkuchaře z Londýna Yiannise Mexise. I Kristína přiveze do Štanglu zahraniční zkušenosti a techniky z michelinských restaurací

„Můžu prozradit, že naši hosté ochutnají lokální suroviny, na které jsou zvyklí, ale v netradiční formě. Do menu se také promítnou mé zkušenosti ze zahraničí. Francouzské základy si nesu ze školy Le Cordon Bleu a z londýnského Story; detailní zpracování zeleniny a zaměření na ryby zase z kodaňského Gerania,“ říká Kristína Nemčková, která na podzim odlétá za další pracovní výzvou do filipínské Manily.

Degustační menu beze zbytků

„S Kristínou nás spojuje myšlenka vaření z lokálních surovin. K přípravě jednotlivých chodů využijeme techniky, které si Kristína osvojila a oblíbila během práce v michelinských podnicích,“ odkrývá některé detaily Martin Štangl. 

View post on Instagram
 

Cílem obou kuchařů i celého týmu je připravit šest chodů beze zbytků, tedy zužitkovat danou surovinu kompletně. „Na menu se určitě objeví česká ryba. Co z ní vykostíme, využijeme na garum, který doplní omáčku k příslušnému chodu,“ popisuje Martin, jak šetrně lze s ingrediencemi zacházet. 

Kromě šesti chodů – pěti slaných pokrmů a dezertu hostům členové týmu naservírují tři amuse bouche, predezert – tedy chod, který hostům pomůže navnadit chuťové pohárky na sladké – a petite four, malé rozloučení s večerem Martina, Kristíny i celého týmu.

Počet vstupenek na oba večery je omezený. Pokud chcete mít své místo jisté, klikněte sem

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme