Více než šest společných chodů. Kristína Nemčková a Martin Štangl chystají pop-up Půl na půl
V pátek 27. září a sobotu 28. září naservíruje restaurace Štangl svým hostům další nezapomenutelný pop-up. Šest chodů z lokálních sezonních surovin připraví bok po boku šéfkuchař restaurace Martin Štangl se svým týmem a Kristína Nemčková, známá kuchařka s pozoruhodným portfoliem zahraničních pracovních zkušeností.
Nad karlínskou Eskou, kde degustační restaurace Štangl před rokem otevřela, se koná už druhá taková událost. Pop-upu Půl na půl: Martin Štangl & Kristína Nemčková předcházela akce s názvem Anemoia – večer plný chodů od michelinského šéfkuchaře z Londýna Yiannise Mexise. I Kristína přiveze do Štanglu zahraniční zkušenosti a techniky z michelinských restaurací.
„Můžu prozradit, že naši hosté ochutnají lokální suroviny, na které jsou zvyklí, ale v netradiční formě. Do menu se také promítnou mé zkušenosti ze zahraničí. Francouzské základy si nesu ze školy Le Cordon Bleu a z londýnského Story; detailní zpracování zeleniny a zaměření na ryby zase z kodaňského Gerania,“ říká Kristína Nemčková, která na podzim odlétá za další pracovní výzvou do filipínské Manily.
Degustační menu beze zbytků
„S Kristínou nás spojuje myšlenka vaření z lokálních surovin. K přípravě jednotlivých chodů využijeme techniky, které si Kristína osvojila a oblíbila během práce v michelinských podnicích,“ odkrývá některé detaily Martin Štangl.
Cílem obou kuchařů i celého týmu je připravit šest chodů beze zbytků, tedy zužitkovat danou surovinu kompletně. „Na menu se určitě objeví česká ryba. Co z ní vykostíme, využijeme na garum, který doplní omáčku k příslušnému chodu,“ popisuje Martin, jak šetrně lze s ingrediencemi zacházet.
Kromě šesti chodů – pěti slaných pokrmů a dezertu hostům členové týmu naservírují tři amuse bouche, predezert – tedy chod, který hostům pomůže navnadit chuťové pohárky na sladké – a petite four, malé rozloučení s večerem Martina, Kristíny i celého týmu.
Počet vstupenek na oba večery je omezený. Pokud chcete mít své místo jisté, klikněte sem.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.