Vzhůru na chatu! Hotovky ve skle i rychlé recepty nejen pro chalupáře
Pokud se chystáte na chatu a nehodláte trávit dlouhé hodiny v provizorní kuchyni, máme pro vás několik poctivných receptů, které zvládnete za pár minut. Navíc přihazujeme tipy na plnohodnotné „hotovky“ ve skle.
Hotovky ve skle
Rychlé recepty
Zatímco dopoledne pečujete o zahrádku, odpoledne vyrazíte na výlet nebo odpočíváte s knihou v ruce. A tak je zcela logické, že se (někdy) chcete v kuchyni jenom mihnout. I proto jsme pro vás posbírali recepty na jídla, jejichž příprava vám nezabere polovinu dne.
Milujete slané snídaně? Pak si na chatu přibalte vajíčka, s těmi snadno vykouzlíte nespočet rychlých pokrmů. Pokud ráno potřebujete nastartovat dávkou cukru, sáhněte například po jogurtu s granolou. Klasická je samozřejmě kombinace chleba, másla a poctivé jahodové marmelády nebo medu.
K věčným a vděčným chalupářským pokrmům patří těstoviny s omáčkou. V létě nejspíš oceníte rajčatové omáčky v italském duchu, na podzim pak přijdou vhod ty smetanové či houbové.
A večer? Mějte po ruce bochník výtečného chleba. Ať už si ho namažete sádlem, nebo si z něj poskládáte sendviče na výlet, garantujeme vám, že budete mít boule za ušima.
Posíláme recepty na:
- míchaná vajíčka,
- vajíčkovou pomazánku,
- omeletu se sýrem,
- spaghetti alla chitarra amatriciana z Pasty Frescy,
- spaghetti carbonara,
- rigatoni s rajčaty a stracciatellou,
- houbové noky,
- smaženku,
- sendvič s pastrami,
- sendvič s hovězím hrudním,
- malinové mascarpone podle receptu z Pastacaffé.
Chatařská polévka
Na chladné večery, rychlý oběd i jako pomocník při kocovině. Všichni se asi shodneme, že polévka je nejen grunt, ale také lék. I proto se vyplatí mít na chatě v zásobě několik polévek ve sklenici.
Hovězí vývar z Našeho masa je ideální základ, který využijete i při přípravě hlavních chodů. Přibalit si s sebou ale můžete i hotovou dršťkovou polévku nebo gulášovou polévku podle receptury z Lokálu.
Ikonické hotovky
Pryč jsou doby, kdy k typickým chatařským pokrmům patřit lančmít z konzervy. Dnes už se můžete rozmazlovat i na místech daleko od civilizace. Stačí, když s sebou sbalíte ikonická jídla z Ambiente, která jsou zavařená do sklenice.
Až vám vyhládne, stačí ohřát obsah v kastrůlku na mírném ohni a doplnit libovolnou přílohou. Voilà, výtečné teplé jídlo je na světě!
Je libo?
- Veverka na červeném víně z Kuchyně,
- svíčková hovězí pečeně,
- rajská hovězí pečeně,
- ragù Bolognese,
- ragù Napoletano.
Co dalšího přibalit na chatu?
Nakonec pro vás máme ještě několik tipů na hotová jídla a omáčky, které se vyplatí mít v chatařském špajzu, případně na mrazáku:
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.