Znojemská pečeně z Kuchyně

19. srpna 2023
Příprava znojemnské pečeně je překvapivě jednoduchá. V Kuchyni navíc přidávají na hotové porce ještě celé okurky opečené na másle. Dvojitá dávka okurek znamená jediné – extra dávku kyselosti, a hlavně chuti!

Příprava znojemnské pečeně je překvapivě jednoduchá. V Kuchyni navíc přidávají na hotové porce ještě celé okurky opečené na másle. Dvojitá dávka okurek znamená jediné – extra dávku kyselosti, a hlavně chuti!

Pro 4–5  osob:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a pusťte se do přípravy masa. Loupanou plec ze všech stran osolte a opepřete. V pekáči ji podlijte vývarem a pečte doměkka. Délka pečení záleží na velikosti masa – množství, které uvádíme v receptu, upečete za 2–3 hodiny.
  2. Mezitím si vytvořte základ. Na sádle pomalu opečte cibuli do zhnědnutí.
  3. Přidejte okurky i lák. Osolte a opepřete.
  4. Zalijte vývarem a provařte. Trvá to asi hodinu.
  5. Hotový základ pořádně rozmixujte a poté přeceďte přes cedník.
  6. Maso nakrájejte na plátky a přelijte omáčkou.
  7. Menší okurky opečte na másle. Na talíři je naservírujte na plátky masa.
  8. Podávejte s dušenou rýží.

Tip: Postup můžete obrátit – nejdříve si připravte základ a v něm pak dopečte maso.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.