facebook
instagram

Klasika k nedělnímu obědu: Znojemská pečeně z Kuchyně

19. srpna 2023
Příprava znojemnské pečeně je překvapivě jednoduchá. V Kuchyni navíc přidávají na hotové porce ještě celé okurky opečené na másle. Dvojitá dávka okurek znamená jediné – extra dávku kyselosti, a hlavně chuti!

Kuchyň: české jídlo, pivo a Praha jako na dlani

Pro Pražany, kterým chyběl důvod vydat se na Hrad. Pro znavené výletníky. I pro hladové návštěvníky Národní galerie. Všichni jsou vítáni! Přijďte do Kuchyně na Pražském hradě, kde šéfkuchař Marek Janouch se svým týmem vaří poctivá česká jídla. Užijte si i pečlivě ošetřené pivo a Prahu jako na dlani.
Uděláte si rezervaci?

Pro 4–5  osob budete potřebovat:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a pusťte se do přípravy masa. Loupanou plec ze všech stran osolte a opepřete. V pekáči ji podlijte vývarem a pečte doměkka. Délka pečení záleží na velikosti masa – množství, které uvádíme v receptu, upečete za 2–3 hodiny.
  2. Mezitím si vytvořte základ. Na sádle pomalu opečte cibuli do zhnědnutí.
  3. Přidejte okurky i lák. Osolte a opepřete.
  4. Zalijte vývarem a provařte. Trvá to asi hodinu.
  5. Hotový základ pořádně rozmixujte a poté přeceďte přes cedník.
  6. Maso nakrájejte na plátky a přelijte omáčkou.
  7. Menší okurky opečte na másle. Na talíři je naservírujte na plátky masa.
  8. Podávejte s dušenou rýží.
Tip: Postup můžete obrátit – nejdříve si připravte základ a v něm pak dopečte maso.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme