Dva v jednom. Pop-upy a netradiční gastro spojení, o kterých byste měli vědět
Bufet
Karlínský Bufet je různými pop-upy a akcemi proslulý. Hrdě říkají, že se kamarádí s konkurencí. Což v praxi znamená, že dokážou oslovit jiné podniky, zorganizovat společný pop-up a spolupracovat.
V minulosti se jim to už povedlo třeba s Gemüse Corner Kebab, Langoš Fryday či Fatfuck. S pivovarem Dva kohouti pořádají Oktoberfest, občas u nich dělá pizzu parta z Pizzy Nuovy. A rovnou si zapište další datum. Už 11. dubna přijede na dvorek Bufetu Būcheck Brno.
Super Garage
Od pohledu netradiční je spojení dvou pražských výrobců – palírny ginů Garage 22 a pekárny Supernova Bakehouse. Právě v prostorech holešovické pekárny pravidelně pořádají večírky plné drinků, jídla i hudby a vždycky to má parádní atmosféru. A menu? Podává se třeba oblíbený plněný croissant a k pití například Něco jako G&T, Espresso Martini anebo drinky s lanýžovým ginem.
Matuška a Dva kohouti
Kamarádský „souboj“ nedávno uspořádali Dva kohouti s Automatem Matuška. Soutěžilo se v tom, kdo vyčepuje víc litrů konkrétního piva. A tak se stalo, že obě místa byla daný večer k prasknutí narvána žíznivými a odhodlanými štamgasty.
Ze Mě projekt & Bjukitchen…
Parta talentovaných kuchařů ze Ze Mě projektu nemá žádnou domovskou adresu, a tak ji potkáte především na speciálních akcích, svatbách nebo právě pop-upech. Nedávno spojili síly s Bjukitchen a společně hostům v bistru servírovali vegetariánskou degustační večeři.
Na menu byl například celer s černým česnekem, smažený žloutek s rakytníkem a kvašenou dýní, bramborák s křenem a jablkem – a samozřejmě vyhlášená zmrzlina z Bjukitchen, tentokrát s malinami, svízelem a koblížky. Zemité chody příhodně doplnilo nealkoholické párování. Spojení Ze Mě projektu a Bjukitchen mělo úspěch a pozitivní ohlasy, a tak můžeme doufat, že spolu zase něco vymyslí.
… a taky Alma
Už je vám asi jasné, že Ze Mě projekt hraje na současné pop-upové scéně prim. Důkazem je i další zajímavé spojení, tentokrát s restaurací Alma. Pop-up s názvem Rave se uskutečnil 23. března a přinesl něco, na co nejsme v našich končinách zvyklí. Dlouhou noc, během níž hosté ochutnali 30 chodů za zvuků temnějších odstínů techna, elektroniky, mix deepu, ale i dnb stage.
Maman + Sandwich rodeo
Co se stane, když se sendviče newyorského stylu spojí s moderní vietnamskou kuchyní? Jednodenní pop-up vršovického Maman bistra s letenským podnikem Sandwich rodeo pěkně při jednom nabídl to nejlepší z obou kuchyní.
V hlavním rolích se představil ostřejší sendvič se smaženým kuřecím masem a taiwanské hranolky. A čím to hosté zapíjeli? Třeba jablečným yuzu fizzem, případně jeho nealkoholickou verzí.
Kro
Parta okolo Kro Kitchen už několikrát dokázala, že jí v žilách koluje pop-upová krev. V minulosti se například spojila s Thirem a společně přivítali zvědavé (a hladové) zájemce na karlínském kapřím pop-upu. Zase jiný byl pop-up se Slice Slice Baby či s brněnským podnikem 4pokoje. S čím asi přijdou příště?
Dva v jedné lahvi
Spojení dvou tvůrců ovšem může mít i jinou podobu – třeba tekutou. To když se v jedné lahvi potkají produkty dvou pozoruhodných výrobců. Zkuste třeba koferment Play nono nono, ve kterém ochutnáte cider od Utopie macerovaný se slupkami hroznů z Dlúhých Greftů, anebo Play ú lalala – opět cidrárna Utopia, tentokrát však s výlisky hroznů od vinaře Milana Nestarce.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.