facebook
instagram

Burrata s paprikovou panzanellou z Pasta Fresca

Italská mozarella s křupavou paprikovou panzanellou
30. dubna 2025
Foto: Marek Bartoš
V italské restauraci Pasta Fresca patří burrata celoročně k oblíbeným předkrmům. Sýr odebírají tamní kuchaři z malé česko-italské výrobny Latteria di Antonio ve Voděrádkách u Prahy. Vy si pro skvělou mozzarellu můžete skočit třeba do Formaggerie nebo Mozzarellartu.

Domácí těstoviny? Pasta Fresca!

Moderní italská trattorie, kde se vaří čerstvě, sezónně a podle italské tradice. Vyrábíme si deset druhů těstovin, pečeme vlastní focacciu a každé jídlo ladíme do detailu, abyste si mohli opravdu notovat. Přijďte na rychlý oběd, výběrovou kávu, uvolněnou večeři nebo skleničku vína z naší unikátní sbírky italských vín!
Svůj stůl si rezervujte zde.

Suroviny na 4 porce

Postup

Nemůže to být jednodušší! Burratu vyndejte z nálevu a naservírujte spolu s panzanellou a nakládanou cibulí na talíř. Osolte a opepřete a podávejte s čerstvě upečenou focacciou

Papriková panzanella 

  • 20 g naložené cibule
  • 180 g červené papriky
  • 100 g (ideálně staršího) kváskového chleba
  • 5 lístků bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje + na potření paprik 
  • 1 lžíce vinného octa
  • sůl, pepř na dochucení
  1. Předehřejte troubu na 230 °C a na plech s pečícím papírem dejte papriky v celku potřené olivovým olejem. Pečte 20 minut, během kterých papriky několikrát otočíte. 
  2. Chleba nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky a přidejte osolený a opepřený k paprikám na plech. Pečte společně dalších 10 minut. 
  3. Papriky následně nechte zapařit v míse s pokličkou, oloupejte je a odstraňte semínka. Nakrájejte papriky na drobné kostičky. 
  4. Připravte si zálivku z olivového oleje, octa, soli a pepře. Vychladlé, nakrájené papriky dejte spolu s cibulí a nakrájenou bazalkou do misky a zalijte zálivkou. 
  5. Chleba do panzanelly, případně k burratě s panzanellou servírujte až na poslední chvíli, aby zůstal křupavý. 

Nakládaná cibule

  • 260 g řepy
  • 1,3 kg červené cibule
  • 250 g cukru krupice
  • 500 ml vinného octa
  • 1 l vody 

Cibuli nakrájejte na asi 0,5 cm tenká půlkolečka a řepu odšťavněte. V kastrůlku si svařte vodu, ocet a cukr a nechte 5 minut vychladnout, přilijte odšťavněnou řepu. Naskládejte cibuli do sklenice a zalijte sladkokyselou zálivkou. Po vychladnutí uložte do lednice, kde vám cibule vydrží několik měsíců. 

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme