facebook
instagram

Italská klasika, kterou zvládne každý. Jak připravit carpaccio z Pizzy Nuova?

18. prosince 2019
Foto: Aneta Vrkotová
Syrové plátky žampionů a hovězí maso? Přesvědčte se, že právě tohle je nejlahodnější kombinace, a zkuste carpaccio podle kuchařů z Pizzy Nuova. Plochou paličku do ruky, a jdeme na to!

Nejlepší pizza v Česku

Pizza Nuova je 34. nejlepší pizza v Evropě a 1. v Česku podle 50 Top Pizza. Přijďte ochutnat neapolskou pizzu, ale i domácí těstoviny, dezerty nebo rovnou celou degustaci.
Své místo si prosím rezervujte online.

Na 4 porce potřebujete:

  • 320 g malého ořechu
  • houbový olej
  • lanýžový olej
  • maldonská sůl
  • celý pepř
  • 120 syrových žampionů, nakrájených na tenké plátky
  • hrst lístků hladkolisté petržele
  • kapary z medvědího česneku (můžete použít i klasické)

Postup:

  1. Vyndejte maso z lednice a hned ho krájejte na tenké plátky.
  2. Jednotlivé plátky vložte mezi dva pečicí papíry. Plochou paličkou maso opatrně rozklepejte do stran tak, aby pokrylo celý talíř.
  3. Přendejte na talíř, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Decentně pokapejte houbovým a lanýžovým olejem. Oleje jsou velmi aromatické, proto stačí opravdu jen pár kapiček.Ozdobte plátky žampionů, lístky petržele a na závěr přidejte několik kuliček kaparů.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme