Recept na carpaccio z Pizzy Nuova
Syrové plátky žampionů a hovězí maso? Přesvědčte se, že právě tohle je nejlahodnější kombinace, a zkuste carpaccio podle kuchařů z Pizzy Nuova. Plochou paličku do ruky, a jdeme na to!
Na 4 porce potřebujete:
- 320 g malého ořechu
- houbový olej
- lanýžový olej
- maldonská sůl
- celý pepř
- 120 syrových žampionů, nakrájených na tenké plátky
- hrst lístků hladkolisté petržele
- kapary z medvědího česneku (můžete použít i klasické)
Postup:
- Vyndejte maso z lednice a hned ho krájejte na tenké plátky.
- Jednotlivé plátky vložte mezi dva pečicí papíry. Plochou paličkou maso opatrně rozklepejte do stran tak, aby pokrylo celý talíř.
- Přendejte na talíř, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Decentně pokapejte houbovým a lanýžovým olejem. Oleje jsou velmi aromatické, proto stačí opravdu jen pár kapiček.Ozdobte plátky žampionů, lístky petržele a na závěr přidejte několik kuliček kaparů.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.