Co jsme v Ambiente servírovali v srpnu? Sunday Roast, pivovarské narozeniny a nový díl štamgastských novin

30. srpna 2024
Foto: Archiv Ambiente
Výročí tří restaurací, pravidelné grilovačky, další číslo štamgastských novin, sladký rozvoz zdarma, novinky zavařené ve sklenici a nový kurz sushi. Takový byl srpen v Ambiente.

Co dalšího se u nás děje?

Chcete vědět o všech novinkách, akcích a zkrátka všem, co se v Ambiente chystá? Stačí sledovat náš kalendář.
Kalendář akcí.

Další várka zavařených jídel z Ambiente 

Zavařené hotovky z Ambiente jsou k nezaplacení. Není totiž nic snazšího než obsah sklenice ohřát, doplnit o přílohu a vychutnat si auru Ambiente kdekoli a kdykoli. Nově si můžete dopřát kuře na paprice z Lokálu, játrovou paštiku a škvařený lůj z Našeho masa. V portfoliu přibyly i tři studené omáčky – perigordská z Čestru, kávová z Kantýny a pepřová od Kalendů

Nostalgie jménem kuře na paprice

Tak tuhle parádu nově najdete zavařenou ve sklenici na e-shopu Jídla a radosti po boku dalších ikonických jídel z Ambiente. A co se zavařenou omáčkou provést? Stačí vybrat přílohu a můžete podávat!

Mezi novinkami přibyla taky perigordská omáčka z Čestru nebo pepřová od Kalendů, ke kterým budete potřebovat kousek dobrého masa – k pořízení v řeznictví Naše maso nebo v chrámu masožroutství, v Kantýně

Stalo se před rokem

V Ambiente v srpnu a září slavíme trojí výročí. Zhruba před rokem totiž otevřely tři nejnovější podniky – degustační restaurace Štangl, která se zrodila z původní restaurace  a pekárny Eska, zatímco Eska zůstala v dolním patře spolu se snídaňovým a obědovým bistrem. Mimochodem denně tu upečou 600 bochníků chleba 33.

První narozeniny oslavil také podnik Marie B, který vzešel z nápadů a receptů michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise. Na rozdíl od „Degustace“ ale v Marii servírují nepsané, tajné menu. Host se dozví, co měl na talíři, až poté, co chod dojí. Návštěva podniku se tak stává hrou.

Protože balanc je základ, na přelomu léta a podzimu roku 2023 otevřel pod hlavičkou Ambiente také fastfood Burger Service, kde dostanete klasický či ASAP (z anglického as soon as possible = tak rychle, jak jen to jde) burger, křupavé hranolky a jahodový milkshake na počkání. 

Grilovačky

Zatímco Pražané se během srpna pekli na slunci, na venkovním grilu U Zavadilů i v Kuchyni na Hradě se opékaly sýry, steaky, krkovice a spousta zeleniny. Tenhle letní evergreen si hosté velice oblíbili. Zatímco U Zavadilů může být grilování vítanou záminkou k výletu, v Kuchyni se návštěvníkům naskytly takovéto výhledy:

Bezplatný rozvoz až ke dveřím 

Už se stalo tradicí, že k prázdninám ve městě patří rozkopané ulice, chodníky a lešení na domech. A tentokrát vyšla karta na Vodičkovu. Protože ne všem se chce do rozpáleného centra pěšky, Myšák až do konce září rozváží sladké i slané objednávky bezplatně. A je jedno, jestli jde o snídani pro celou kancelář, anebo jste jen zatoužili po jednom větrníku po obědě.

K počtení u hladinky

Aby hostům v Lokále chutnalo pivo ještě o trochu víc, tiskne pro ně Ambiente vtipné i poučné čtení. Po novinách Štamgast, které píšeme pro ty nejvěrnější hosty (ale nejen pro ně!), se ptejte u výčepních a obsluhy. Za pult totiž právě dorazilo nejnovější číslo! Kdo to má do Lokálu z ruky, může si hospodské čtivo stáhnout do telefonu.

Nová anglická tradice v Café Savoy

Roštěná s omáčkou, vepřová porchetta nebo dýňový koláč. Takový výběr nově nabízí nedělní Sunday Roast na Újezdě. Aby to bylo přesně podle anglických tradic, pečeně se servírují s restovanými bramborami, pečenou zeleninou a yorkshirským pudingem (slaný muffin z nadýchaného máslového těsta). Že by tenhle plán na neděli docela šel? Udělejte si rezervaci!

Výčep Pod Divadlem

Zatímco za pečlivě ošetřenou plzní mohou Plzenští s důvěrou zamířit do Lokálu Pod Divadlem, pivní speciály vám nově načepují ve Výčepu Pod Divadlem. O pivo se tu starají stejní lidé jako v nedalekém Lokále. 

Nepřestávat se učit

Takové motto razí lidé z UMu. A tak nejen že o prázdninách proběhl další dětský kulinářský příměstský tábor, ale do „školního rozvrhu“ centra inovací přibyl nový kurz – příprava sushi. Lektor Jakub Horák, který se umění „kyselé rýže“ věnuje už déle než 12 let, sbíral zkušenosti v Japonsku a předáváním tohoto delikátního umu se živí. 

Inspirační cesta za farmáři

Kuchaři a farmáři musí táhnout za jeden provaz. A protože o tom vědí své právě v UMu, vydali se kuchaři společně s kolegyní Blankou Datinskou po českých a moravských farmářích, pěstitelích i vinařích. Co ochutnali, koho potkali a kam doporučují vyrazit, se dozvíte v tomto příspěvku:

View post on Instagram
 

Připili jsme na další roky

Zatímco 27. srpna oslavili 9. narozeniny v brněnském Lokále U Caipla, v Ambiente se konala i jedna „neambientní“ oslava – a atmosféra byla skvělá. Patnácté narozeniny slavil na dvorku u Dvou kohoutů Pivovar Matuška

Sladká (italská) tečka

Konec léta slaví v Pizze Nuově opravdu po italsku! V kuchyni jim jeden ze šuplíků nově zaplnilo tiramisu. Už jste byli ochutnat?

View post on Instagram
 

A zatímco se hosté bavili, Ambiente peklo další plány. Jaké akce pro vás chystáme v nejbližších týdnech?

Podívejte se do kalendáře.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.