facebook
instagram

Kam v Praze na brunch? Tady si skvěle pochutnáte

13. března 2025
Foto: Lucie Fenclová
Co se stane, když se spojí anglická slova breakfast (snídaně) a lunch (oběd)? Vznikne brunch, velká snídaně připomínající oběd, kterou v mnoha podnicích servírují od rána až do pozdního odpoledne. I když v minulosti byly brunche spíše americkou doménou, v současné době jsou nedílnou součástí mnoha kaváren a restaurací. Tak kam vyrazíte?

Pekárna s kuchyní, kde to žije celý den

Navštivte karlínskou Esku. Každý den pečeme náš vyhlášený chleba 33 a k tomu sladké loupáky, buchty, bábovky i koláče. Chleba 66 je dostupný každý pátek do vyprodání. Pokud nemáte chuť na pečivo, přijďte na oběd z lokálních surovin nebo vyhlášené snídaně, které si můžete dát až do pozdního odpoledne. A cestou k pokladně omrkněte i náš bohatý koloniál.
Více informací najdete u nás na webu.

Eska Karlín

Toužíte po uvolněném brunchi, kterému bude dominovat křupavé pečivo? Pak vzhůru do karlínské Esky, kde každý den od 8 do 15 hodin servírují nejen typické snídaňové pokrmy, jako jsou míchaná vajíčka nebo vejce do skla, ale také výborné párky z Amasa, loupákový toast nebo ikonické brambory v popelu. To vše můžete zapít například jablečnou mimosou, o jejíž chuti se vám bude ještě dlouho zdát.

The Monkey Bar 

Dokonalý brunch objevíte také v Opletalově ulici, respektive v The Monkey Baru, kde každou sobotu a neděli od 12:30 do 15:30 připravují Jungle Brunch. Na menu objevíte například vejce benedikt, domácí vafle, ale také bowl s červeným curry, domácí pappardelle nebo burger s trhaným telecím masem. Velkým lákadlem je také bezedná mimosa nebo bellini.

Bistro Monk

Brunch po celý den? To není sen, ale realita, kterou můžete zažít každý den od 8:30 v Bistru Monk. Troufáme si tvrdit, že celému podniku kraluje vůně domácího chleba, k jehož přípravě používají metodu dlouhé fermentace za studena. Výsledkem je chléb s charakteristickou plnější chutí a vláčnější střídkou.

V případě, že nepatříte k fanouškům chleba, dopřejte si tu třeba podmáslové lívance se smetanovou omáčkou z lesních borůvek nebo oříškovou granolu s bílým farmářským jogurtem. 

The Flat Café

Místo, kde se budete cítit jako doma. I tak bychom mohli nazvat vršovickou kavárnu The Flat Café, která vás rázem přenese do britského obýváku. Jejich víkendovému brunch menu vévodí klasická anglická snídaně s fazolemi, máslovými žampiony, ručně vyráběnými vepřovými klobáskami, sázeným vejcem, domácím hash brownem a toastem. Dopřát si ale můžete také lívance z podmáslí nebo omeletu. A pokud chcete snídat jako královna, dopřejte si koktejl French 75 složený z ginu, prosecca, citronové šťávy a citronové kůry. Na zdraví!

The Artisan 

Chcete si užít atmosféru tradičního nedělního bufetového brunche? Pak své kroky směřujte do The Artisan, kde každou neděli servírují 46 chodů včetně speciálních "The Artisan" pokrmů šéfkuchaře Davida Rejhona. Kromě výborného jídla si můžete vychutnat také živou hudbu a další doprovodný program.

Etapa

Etapa není na brunchové scéně žádným nováčkem. Naopak jde o podnik, který si získal věrné návštěvníky především svým jednoduchým konceptem. V Etapě servírují barevná zeleninová jídla z lokálních surovin vyšperkovaná o neotřelé kombinace. Navíc si pečou vlastní 100% celozrnný kváskový chleba a sladkosti. 

Sázkou na jistotu je jejich zapečený chleba se sýrem a kimchi nebo zastřená vejce s hráškovým krémem. A pokud budete mít chuť na něco netradičního, vyzkoušejte jejich bazalkovou palačinku se slaným malinovým džemem a sýrovou omáčkou.

Café Savoy

Brunch ve vídeňském stylu? Ano, prosím! Během víkendů si v Café Savoy můžete dopřát opulentní brunch, na který jen tak nezapomenete. O pozornost si říká jejich ikonická francouzská snídaně, jejíž součástí jsou také hranolky s vyhlášenou lanýžovou majonézou.

Perfektní volbou je také snídaně Savoy nebo klasická kontinentální snídaně. V ceně těchto snídaňových setů navíc máte teplý nápoj dle vlastního výběru. Nezapomeňte, že víkendové brunche se v Café Savoy podávají od 9 do 16 hodin

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme