Nově otevřené pekárny v Praze: Zkuste druhou Esku i další Zrno Zrnko

Pekárna s kuchyní, kde to žije celý den

Zrno zrnko, Revoluční 16
Populární síť pekáren Zrno zrnko otevřela svou v pořadí už osmou pobočku. Najdete ji přímo v ulici Revoluční, kde se to novými podniky jen hemží. Koncept této pobočky je ale trochu jiný, než jste zvyklí – tahle voňavá pekárna funguje totiž i jako bistro. Ať už si chcete dát rychlou kávu, pomalý brunch s přáteli, pracovní schůzku, nebo si odpolední skleničku vína, tady můžete.
Solo bakery, Bělehradská 66
Přivezli kousek Kodaně do Prahy a jejich snídaňový talíř zaplavil Instagram. Tahle vinohradská pekárna se ihned po otevření stala hitem. Šafránové nebo kardamomové motance, slané bulky z kváskového těsta, pistáciová granola s misem, medem a hnědým máslem… Prostě samé dobroty. Mouku odebírají z mlýna Dubecko a tu francouzskou z Moulins Viron – rodinného mlýna kousek od Paříže.
Pekárna Hvězda, Na Petřinách 82
Taková řemeslná pekárna na Petřinách opravdu chyběla! Zaměřují se tu hlavně na chleba, ale každý den pečou taky rohlíky, bagety a sladké pečivo – buchty, skořicové šneky, loupáky, koláče (drobenkou tady opravdu nešetří). K tomu filtrovaná káva… Jestli je pravda, že ráno dělá den, tak tady to platí dvojnásob!
Eska Letná, Veletržní 42
Pekárna s obchodem a kávou. Mladší sestra karlínské Esky nabízí kromě vyhlášeného chleba 33 (a v pátek taky chleba 66) loupáky, koláče a buchty. Na menu je i pár menších snídaní a svačin, samozřejmě výběrová káva a nechybí ani bohatý koloniál. Můžete tady koupit produkty na domácí vaření, vejce, šunky i zavařeniny a další výrobky od ověřených dodavatelů.
Bread Society, Naskové 1G
Lepek, máslo, cukr. Nová francouzská pekárna Bread Society nabízí osvědčený recept na štěstí. Základ Bread Society tvoří kvasový chléb a bagety, jejichž výroba trvá několik dní. Nechybí typické francouzské pečivo jako croissanty, pain au chocolat, choux nebo makronky, najdete tu ale také danishe s ovocem, skandinávská semla, kardamomový motanec nebo české kynuté buchty a koláče.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.