facebook
instagram

Kam v Praze vyrazit na svatomartinskou husu? V Ambiente ochutnáte českou klasiku i v netradičním italském podání

23. října 2024
Pomalu se blíží čas svatomartinských hus. Speciality z nich si pro své hosty stejně jako každý rok připraví i vybrané podniky Ambiente. Zůstanete u tradičního kaldounu a husího stehna se zelím, nebo zvolíte některou z méně obvyklých variací?

Lokály

Husy se i letos prolétnou všemi Lokály, a to od soboty 9. 11. do pondělí 11. 11. Těšit se můžete na klasiku, kterou máte rádi – pečená husí stehna se zelím, knedlíky a lokše. Chybět nebude ani tradiční husí kaldoun a další svatomartinské pochoutky. Lokály husy odebírají z české rodinné farmy Tůmovi v Nestanicích. Porcí ale bude jen omezené množství, doporučujeme tedy, abyste si tu svou dopředu rezervovali.

Kuchyň

Husí hody si pro hosty přichystá i tým kuchařů z Kuchyně. Od 7. 11. bude na menu tříchodová husí hostina, kterou si zde budete moct vychutnat až do prvního adventního víkendu. Podávat se budou teplé i studené předkrmy, mimo jiné husí droby nebo pečené zelí s foie gras. Jako hlavní chod se bude servírovat husí prso s pečenou dýní nebo klasické pečené stehno s pyré z červeného zelí a lokši. Svatomartinské hodování budete moct zakončit sladkou tečkou v podobě nadýchaného trhance.

Café Savoy

Se svým pojetím svatomartinské husy nezůstanou letos pozadu ani v Café Savoy, kde se husa na menu objeví od 9. do 11. listopadu. Pro své hosty si zde připravili osvědčenou klasiku v podobě pečené husy se dvěma druhy zelí a knedlíků. Chybět nebude ani poctivý husí kaldoun. I v Savoyi je ale počet porcí omezený!

Kantýna

Na svatomartinské hodování letos můžete vyrazit taky do Kantýny. Na výdejním pultu na vás bude čekat šťavnatá pečená husa se dvěma druhy zelí a bramborovými šiškami, kaldoun i husí paštika. Na tyto pochoutky se do Kantýny můžete vypravit od 9. do 10. 11.

Čestr

Husí hody tak trochu netradičním podání si můžete letos užít například v Čestru. Podávat se bude husa v bio kvalitě z Trněného Újezda a kromě klasických pečených husích stehen tady jako předkrm hostům naservírují například konfitované husí žaludky a srdíčka. První porce svatomartinské husy budete moct v Čestru ochutnat v pátek 8. 11. v době večeře, o víkendu potom můžete přijít i na sváteční oběd.

U Kalendů

Svatomartinské hody už klepou na dveře také U Kalendů. Co přesně si pro vás kuchaři v restauraci poblíž nejznámější pražské náplavky připravili, zatím do detailů neprozradíme. Na menu by ale neměla chybět specialita z husích srdíček a žaludků nebo nadívané husí krky. Husy se budou U Kalendů servírovat od pátku 8.11. do neděle 10.11., i tady bude ale počet porcí omezený.

Pastacaffé

Své podání svatomartinské husy si pro hosty připraví také v italských konceptech Ambiente. V týdnu od 11. do 15. listopadu se v Pastacaffé svatomartinské hody promítnou do poledního menu. Každý všední den na něm hosté najdou alespoň jeden husí pokrm. Nebude chybět například husí kaldoun.

Pasta Fresca

O husí specialitu se v době oběda neochudíte ani při návštěvě italské restaurace Pasta Fresca. Podobně jako v Pastacaffé se na obědovém lístku můžete každý den těšit na jeden pokrm z husy upravený v italském podání. Servírovat se bude jako Tip šéfkuchaře. Do Pasty Frescy husy doletí dokonce o něco dřív, a to již v pondělí 4. 11.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.