Kam v Praze vyrazit na svatomartinskou husu? V Ambiente ochutnáte českou klasiku i v netradičním podání

Lokály
Husy se i letos prolétnou všemi Lokály, a v úterý 11. 11. Těšit se můžete na klasiku, kterou máte rádi – pečená husí stehna se zelím, knedlíky a lokše. Chybět nebude ani tradiční husí kaldoun a další svatomartinské pochoutky. Některé Lokály pořádají i tzv. husí hody – pro více detailů k jednotlivým chodům sledujte Instagram svého oblíbeného Lokálu.
Kuchaři husy odebírají z české rodinné farmy Tůmovi v Nestanicích. Porcí ale bude jen omezené množství, doporučujeme tedy, abyste si tu svou dopředu rezervovali.
Husy v Lokálech
Lokál Pod Divadlem
- sv. Martin 11. 11. (rezervace doporučena)
- husí hody 14.–16. 11. (rezervace doporučena)
- Rezervace na celé husy přijímají do 9. 11.
Lokál U Jiráta
- sv. Martin 11. 11. (rezervace neberou)
Lokál Dlouhááá
- sv. Martin 11. 11. (rezervace není nutná)
- husí hody 15.–16. 11. (rezervace není nutná)
Lokál U Caipla
- sv. Martin 11. 11. (rezervace doporučena)
Lokál U Zavadilů
- sv. Martin 11. 11. (rezervace doporučena)
- husí hody 15.–16. 11. (rezervace doporučena)
Lokál U Bílé kuželky
- sv. Martin 11. 11. (rezervace doporučena)
- husí hody 15.–16. 11. (rezervace doporučena)
Lokál Hamburk
- husí hody 8.–9. 11. (rezervace doporučena)
- sv. Martin 11. 11. (rezervace doporučena)
- husí hody 15.–16. 11. (rezervace doporučena)
Lokál Nad Stromovkou
- sv. Martin 11. 11. (rezervace nutná)
- husí hody 15.–16. 11. (rezervace nutná)
- Lokál Korunní
- sv. Martin 11. 11. (rezervace doporučena)
Kuchyň
Husí hostiny si pro hosty přichystá i tým kuchařů z Kuchyně. Od 5. do 25. 11. bude na menu tříchodová husí hostina. Jako studený předkrm si pro hosty kuchaři přichystali husí paštiku nebo uzené husí prso s pyré z červeného pomeranče a jako teplé předkrmy husí droby nebo pečené červené zelí s husím foie gras. Z hlavních chodů mohou hosté vybírat mezi konfitovaným stehnem s lokši a pyré z červeného zelí a grilovaným prsem s červeným rybízem a dýňovým kroupotem. Na svátek Martina se bude v Kuchyni podávat také tradiční pečená husa se zelím a lokši à la carte.
Café Savoy
Se svým pojetím svatomartinské husy nezůstanou letos pozadu ani v Café Savoy, kde se husa na menu objeví od 11. do 13. listopadu. Pro své hosty si zde připravili osvědčenou klasiku v podobě pečené husy se dvěma druhy zelí a knedlíků. Chybět nebude ani poctivý husí kaldoun s nudlemi. I v Savoyi je ale počet porcí omezený!
Kantýna
Na svatomartinské hodování letos můžete vyrazit taky do Kantýny. Na výdejním pultu na vás bude čekat šťavnatá pečená husa se dvěma druhy zelí a bramborovými šiškami, kaldoun i husí paštika. Pochoutky se budou v Kantýně podávat od 9. 11. do vyprodání.
Čestr
Husí hody tak trochu netradičním podání si můžete letos užít například v Čestru. Podávat se bude husa v bio kvalitě z Trněného Újezda a kromě klasických pečených husích stehen tady jako předkrm hostům naservírují například konfitované husí žaludky a srdíčka. Letos navíc řezníci vystařili také husí prso, které budou podávat s kaší nebo hranolkami na způsob steaku. přichystali První porce svatomartinské husy budete moct v Čestru ochutnat v neděli 9. 11. a husí speciály budou na menu až do úterý 11. 11.
U Kalendů
Svatomartinské hody už klepou na dveře také U Kalendů. Co přesně si pro vás kuchaři v restauraci poblíž nejznámější pražské náplavky připravili, zatím do detailů neprozradíme. Na menu by ale neměla chybět specialita z husích srdíček a žaludků nebo nadívané husí krky. Husy se budou U Kalendů servírovat o víkendu 8. 11.– 9. 11. a poté v úterý 11. 11. I tady bude ale počet porcí omezený.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.



