facebook
instagram

Na květinu letos zapomeňte. Aneb 8 tipů, čím obdarovat učitele na konci roku

17. června 2024
Foto:Archiv Ambiente
Celý rok se starali o vaše ratolesti a teď jim můžete péči oplatit. Potěšte učitele něčím, co využijí jak během prázdnin, tak v novém školním roce. Bude to poukázka na vzdělávání, nebo třeba originální hrnek na kávu?

Učitelé si po desetiměsíčním snažení zaslouží odměnu stejně jako vaši potomci. Ačkoli představa, že se pedagogům na konci školního roku nosí puget nebo bonboniéra, je silně zažitá, zkuste tentokrát popřemýšlet o něčem originálnějším. Přinášíme vám několik tipů na neokoukané dárky, které skutečně potěší.

1) Poukázka na zážitek v Ambiente

Dárkovou kartu Ambiente můžete nabít na jakoukoli částku, případně na hodnotu oblíbeného zážitku. Nabízí se celá řada možností – od brunche v Esce přes churrasco v Brasileiru až po degustační večeři v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise. 

2) Oblíbená jídla

Aby si učitelé maximálně odpočali, můžete je na prázdniny vybavit jídlem z Ambiente zavařeným do sklenice. Stačí otevřít, nalít do kastrůlku, ohřát – a podávat! V Akonzervě v Jenči u Prahy vaří oblíbená jídla podle receptur z jednotlivých podniků, plní jimi sklenice a pak je v tlakovém hrnci zavařují. Gulášovou polévku, dršťkovku, svíčkovou či rajskou pak můžete servírovat raz dva! Pořídíte je na e-shopu Našeho masa nebo e-shopu Jídlo a radost.

View post on Instagram
 

3) Škola čepování a pražská pivní zoo

Víte, že učitelé vašich ratolestí holdují pivu? Pak je potěšte pivním dárkem. Načepovat z tanku dokonalou hladinku je osobně naučí naši mistři výčepní.

V nabídce je i netradiční prohlídka Prahy, kterou vedou profíci z gastronomie a protáhnou účastníky vybranými zastávkami pražské „pivní zoo“. Na procházce se jí a pije, co hrdlo ráčí, a na závěr si zájemci vyzkouší i čepování. Trasa vede přes Pražský hrad, Malou Stranu, Karlův most a po Starém i Novém Městě.

4) Merch

Zatímco dámy ocení plátěnou nákupní taškou z edice Pozoruhodné suroviny, pro pánskou část pedagogického sboru si připravte tričko Gothaj, kšiltovku s logem Lokálu nebo lokálovské ponožky. A pokud víte, že učitel vašeho dítka je nadšený fotbalista, rozhodně sáhněte po merchi FC Brasileiro

5) Poukázka na kurz v UMu

I učitelé se chtějí vzdělávat. Darujte jim poukázku na konkrétní kurz v centru UM na Národní třídě, například na latte art nebo školu steaků. Velmi praktický je také kurz, na kterém si účastníci pod dozorem kreativního šéfkuchaře Františka Skopce osvojí základní techniky krájení. Pokud si nejste jisti, co by dotyčnému udělalo největší radost, není nic jednoduššího než sáhnout po dárkové poukázce.

6) Nádobí z Ambiente

Nádobí není nikdy dost! Zvlášť pokud jde o neokoukaný porcelánový hrneček nebo talíř. Přesně takový sortiment najdete na našem e-shopu. Tipujeme, že všichni budou nadšení z kultovního talíře z Lokálu nebo dezertního talíře z Našeho masa. Sázkou na jistotu je potom porcelánový hrneček s motivem srdíčka. Jen pozor, talíř s obrázkem krávy plemene čestr a prasetem plemene přeštík patří k dárkům, které balancují na tenké hraně. 

View post on Instagram
 

7) Vše o kávě

Pokud jste při návštěvě kabinetu neomylně ucítili vůni kávy, pak o dárku nemusíte dlouze spekulovat. Učitele bezesporu potěší výběrová káva z českých pražíren, případně je můžete obdarovat domácí výbavou na přípravu kávy. Například sadu Hario V60 uvítá každý milovník filtrované kávy. Vhod přijde také konvička na french press nebo Příručka profesionálního baristy.

8) Box plný radosti

V klubu Ambiente v Burzovním paláci vám poskládají balíček na míru tak, aby v něm obdarovaný našel přesně to, co mu chutná. Od sušenek přes marmeládu až po lahev něčeho ostřejšího.

View post on Instagram
 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.