Novinka ve skle! Vyzkoušejte doma kuře na paprice z Lokálu
Hotovky ve skle
Suroviny na 5 porcí:
- 300 g bílé cibule
- 600 g kuřecích stehen
- 120 ml smetany ke šlehání
- 1 červená paprika (může být i kapie)
- 1 zelená paprika
- půlka šťávy z citrónu
- 50 g máslové jíšky
- 60 g sádla
- 3 kuličky nového koření
- 2 lístky bobkového listu
- 12 g mleté maďarské papriky (sladká paprika)
- sůl, pepř
- 1 l slepičího vývaru (vyzkoušejte první polovinu tohoto receptu)
- 500 g kolínek
Postup:
Nakrájíme si nadrobno cibuli a obě papriky a orestujeme je na sádle. Tip: bubáky z paprik můžeme vyvařit v troše vody a tu poté přidat ke slepičímu vývaru. Přidáme stehna k cibuli a paprikám a zatáhneme je ze všech stran.
Po zatažení přidáme nové koření, bobkový list a maďarskou papriku a necháme opékat asi minutu. Přilejeme slepičí vývar, osolíme, opepříme a vaříme kuře doměkka. Když jde maso pěkně od kosti, vyndáme jej a obereme z kostí. Do zbylé omáčky přidáme jíšku, povaříme zhruba 5 minut a zjemníme smetanou. Na úplný konec do omáčky přidáme šťávu z citronu a vrátíme obrané maso.
V osolené vodě si uvaříme kolínka a servírujeme.
Nechce se vám zrovna vyvařovat? Zamiřte na e-shop Jídla a radosti a zásobte se oblíbenými jídly z Ambiente zavařenými ve skle – třeba zrovna kuřetem na paprice. Omáčku stačí ohřát v kastrůlku, doplnit přílohou a servírovat.
Dobrou chuť!
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.