Ovocný salát s citronovým sorbetem z Brasileira u Zelené žáby
Salátovou okurku zbavte jadérek a dužinu nakrájejte na tenké plátky. Přidejte plátky avokáda, karamboly a kiwi a vzniklou směs ovoce a zeleniny posypte nasekanými bylinkami. V Brasileiru se osvědčila kombinace koriandru, jemné petrželové nati, meduňky a máty.
Decentně zalijte dresinkem z marakujového pyré (můžete použít i džus), olivového oleje a trošky soli. Korunujte citronovou zmrzlinou a ozdobte špetkou strouhané limetkové kůry a mletými pistáciemi. Oslava léta a exotiky může vypuknout!
Tip:
„Jak nás upozornil ,pan Zmrzlinka’ z Crème de la Crème, který nám dodává všechny zmrzliny, výdajová teplota by měla být -7 ºC,“ doporučuje Martin Matys, šéfkuchař Brasileira U Zelené žáby. „Při nižší teplotě už zmrzlina přemrzá a krystalky vody porušují její hladkost a krémovitost.“ Zmrzlinové dezerty tu mají aktuálně tři, tak můžete po zbytek léta důkladně ochutnávat a porovnávat.
Článek vyšel v letním čísle časopisu A*, který si můžete volně brát v restauracích Ambiente. Užijte si ho!
Oběd po brazilsku U Zelené žáby
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.