Slaninoví šneci z houskového těsta: Z kvalitních surovin a podle receptu z Esky

Patří k oblíbencům – ostatně jako veškeré pečivo – v pekárně Eska, připravíte je raz dva, a navíc vás zachrání, když vám přijdou nečekaní hosté. Slaninoví šneci se hodí k vínu i k pivu, na chatu, do lesa i v zimě na svah.
Recept, který začíná jiným receptem? Nenechte se odradit – s kapkou trpělivosti (a času na kynutí) máte za chvíli napečeno.
Suroviny na 24 šneků
- 1 kg těsta na rohlíky a housky
- 400 g anglické slaniny z Amasa
- 300 g rajčatové omáčky nebo kvalitního kečupu – vyzkoušejte Náš kečup
- 400 g farmářského sýru typu čedar nebo gouda
Postup
- Slaninu si nakrájete na tenké plátky. Těsto rozválejte na rovnoměrný plát o velikosti 70 x 40 cm a tloušťce 1 cm.
- Po celé ploše ho potřete rajčatovou omáčkou, vyskládejte slaninu a navrch nastrouhejte sýr, trochu si ale nechte stranou.
- Zarolujte plát do stejnoměrné rolády a nakrájejte ji na 24 dílů silných asi 3 cm. Pokud by vám těsto příliš zteplalo, před krájením roládu uložte na 10 minut do lednice.
- Vyložte šneky na plech s pečícím papírem a před pečením je posypte zbytkem sýru. V troubě předehřáté na 200 °C pečte 12–13 minut.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.