facebook
instagram

Slaninoví šneci z houskového těsta: Z kvalitních surovin a podle receptu z Esky

Pizza šneci, rychlý snack
6. března 2025
Foto: Vojtěch Tesárek
Patří k oblíbencům – ostatně jako veškeré pečivo – v pekárně Eska, připravíte je raz dva, a navíc vás zachrání, když vám přijdou nečekaní hosté. Slaninoví šneci se hodí k vínu i k pivu, na chatu, do lesa i v zimě na svah.

Recept, který začíná jiným receptem? Nenechte se odradit – s kapkou trpělivosti (a času na kynutí) máte za chvíli napečeno. 

Suroviny na 24 šneků

Postup

  1. Slaninu si nakrájete na tenké plátky. Těsto rozválejte na rovnoměrný plát o velikosti 70 x 40 cm a tloušťce 1 cm. 
  2. Po celé ploše ho potřete rajčatovou omáčkou, vyskládejte slaninu a navrch nastrouhejte sýr, trochu si ale nechte stranou. 
  3. Zarolujte plát do stejnoměrné rolády a nakrájejte ji na 24 dílů silných asi 3 cm. Pokud by vám těsto příliš zteplalo, před krájením roládu uložte na 10 minut do lednice. 
  4. Vyložte šneky na plech s pečícím papírem a před pečením je posypte zbytkem sýru. V troubě předehřáté na 200 °C pečte 12–13 minut. 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme