Recepty na silvestrovský večírek i novoroční oběd

26. prosince 2022
Foto: Aneta Vrkotová
Pečeně, tataráky, carpaccia, velké kusy a dlouze tažená masa – vytáhněte se před návštěvou specialitou připravenou podle kuchařů z Ambiente!

Marinované hovězí

Ikonický předkrm z Čestru, který vyžaduje důkladnou přípravu a čas. Odměnou je delikátní chuť marinované svíčkové a ideální předkrm nebo jednohubka. Recept pro vás odhalil šéfkuchař Pavel Brichzin.

Vídeňský řízek

Řízek se na víkendovém nebo svátečním menu objevuje poměrně často. Vrhněte se tentokrát do přípravy luxusnější varianty podle receptu z Café Savoy. Nejspíš vás překvapí, jak je to jednoduché. Základem je totiž kvalitní maso – pak už to jde jak po másle!

Tatarák

Tatarák je klasika, kterou zabodujete vždycky. Jeho příprava je snadná, klíčové je vybrat správnou partii masa. Na našem blogu najdete recepty na klasický tatarák z Kantýny, i Lokálu s topinkami. K tataráku Parisian z Café Savoy si usmažte hranolky.

Carpaccio

Ani příprava carpaccia není žádná věda – jen mějte po ruce hladkou paličku. Pustíte se do carpaccia z Kantýny, nebo z Pizzy Nuova?

Veverka na víně

Hovězí veverku na víně vám nejspíš vřele doporučí každý, kdo někdy navštívil Kuchyň na Hradě. Zkuste tohle legendární jídlo vystřihnout doma, podle návodu šéfkuchaře Marka Janoucha.

Trhané maso

Trhané maso má tu zásadní výhodu, že ho lze podávat na několik způsobů. Můžete jím naplnit burger nebo tacos, ovšem výtečně chutná i samotné nebo s kaší a kyselou zeleninou. Vyzkoušejte náš recept na hovězí trhané maso z Kantýny!

Pečeně

Tipy, jak přichystat šťavnatou pečeni podle Pavla Brichzina z Čestru, se vám budou hodit hned při několika příležitostech. Maso můžete podávat například s koprovou omáčkou, anebo pečeni nakrájíte na plátky a nabídnete k ní steakové omáčky – chimichurri, pepřovou nebo třeba kávovou.

Roštěná a kotleta pečená vcelku

 Hovězí roštěnou v celku umí v Našem mase a vepřovou kotletu s kostí zase v Kantýně. Nechte se inspirovat jejich šťavnatými recepty.

Svíčková na smetaně

Ať už s knedlíky, nebo s noky, svíčková na smetaně je klasika všech klasik. Nemusíte přitom péct jen pravou svíčkovou, klidně sáhněte po šťavnatějších kusech. Jak s nimi pracovat, se dozvíte v našem receptu.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.