facebook
instagram

Jak namíchat maso na dokonalý burger?

22. listopadu 2022
Foto: Honza Zima

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je místem pro všechny, kteří hledají kvalitní maso od tuzemských chovatelů. Přijďte si nakoupit do Dlouhé ulice.
Sem pro maso

Býk, jalovice, nebo vůl?

Maso z mladého býka je v Česku často považováno za nejlepší druh hovězího, ale řezníci z Amasa mnohem raději sáhnou po mase z vola nebo jalovice. Býk má hodně testosteronu, jeho tělo je svalnaté a obsahuje méně tuku. Maso je sice dokonale libové, ale není tolik chuťově výrazné a křehké. Ideální burger pro ty, pro které je libovost masa naprostá priorita. Maso z jalovice nebo vola je ale více protučněné. Díky tuku je šťavnatější a v housce jeho výrazná chuť víc vynikne.

Přidejte lůj

Co se stane, když přihodíte k libovému masu do mlýnku kousek loje? Chuť burgeru se zvýrazní. Tuk je totiž nositelem chuti, a tak na jazyku udělá větší parádu než přísně libové maso. Zvýraznění chuti tedy můžete dosáhnout přidáním loje k libovému masu – řezník Fanda Kšána doporučuje poměr 90 % masa a 10 % tuku.

Které partie vybrat?

František Kšána radí zvolit vyzrálé hovězí maso z jalovice nebo vola, které je mramorované tukem. Dodržujte poměr 70 % libového a 30 % tučnějšího masa, aby byl burger šťavnatý. Výborné je žebro bez kosti, krkhrudí nebo pupek.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme