facebook
instagram

Silvestr bez práce? Připravte pohoštění, které stačí jen servírovat

27. prosince 2024
Foto: Jakub Zeman
Jednohubky, pomazánky, pečené maso, oříšky, olivy, salámy… Silvestrovské pohoštění mívá mnoho podob. Pokud nemáte času nazbyt, stačí vše nakoupit a jednoduše servírovat. Vyrazte do řeznictví, pekárny nebo restaurací Ambiente.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je chrámem pro všechny, kteří touží po kvalitním masu ze zvířat tuzemských chovatelů. A pokud nemůžete do prodejny v Dlouhé ulici, nakupte na e-shopu Naše maso.
Nakoupím online!

Maso, šunky, salámy

Milovníci syrového masa si přijdou na své, když připraví tatarák nebo carpaccio. A pokud ho připravovat nechtějí, stačí ho koupit. Carpaccio z Kantýny je vyhlášené široko daleko a na silvestrovském večírku s ním uděláte velkou parádu. Kuchaři ho tu servírují s parmazánovou emulzí a petrželovým olejem. Obojí dostanete v plastových mističkách, abyste si plating mohli připravit po svém.

Už namíchaný lahodný tatarák z hovězího zadního, ochucený hořčicí, okurkou a najemno nakrájenou cibulí seženete u pultu Našeho masa. Sáhnout tady ale můžete i po utopencích, játrové paštice, škvarkovce, okurkách nebo pomazánce s názvem ďábelské tousty. 

Stejně tak tady můžete pořídit další masové dobroty jako namíchané maso na burgery (i z hovězího wagyu) či plátky sekané. Na masové mísy se bude hodit pastrami, pražská šunka, gothaj, valkovská klobása, salámy (lovečák, turista, hovězí, chorizo, uherák) a samozřejmě sušené šunky. 

A kdo si chce letošní Silvestr zpestřit něčím speciálním, může si v Našem mase koupit japonské Wagyu z Tottori a připravit z něj steaky. Návod najdete tady.

Na silvestrovskou hostinu se bude hodit i trhané maso – můžete ho jíst jen tak s chlebem a okurkami, nebo ho ohřát a servírovat s teplou přílohou. Pečené vepřové si připravili v Našem mase, trhané hovězí zase v Kantýně. Obojí koupíte jak přímo v podnicích, tak online nebo v klubu Ambiente. 

View post on Instagram
 

Chlebíčky

Pokud je chcete koupit už hotové, zajděte pro ně k těm nejpovolanějším. Café Savoy má v nabídce tři druhy chlebíčků z těch nejlepších surovin – s pražskou šunkou na bramborovém salátu, vajíčkový a chlebíček s ricottou, kozím sýrem a červenou řepou. Objednat si je můžete přímo v restauraci, nebo – pokud jich chcete víc – na savoydomu.cz a vyzvednout u okénka.

Ani cukrárna Myšák nezůstává s chlebíčkovou nabídkou pozadu. V nabídce najdete tři druhy chlebíčků: šunkový, salámový a vajíčkový. Koupit je můžete buď samostatně, nebo v setu po šesti či dvanácti kusech. Objednávejte osobně v kavárně nebo na mysakdomu.cz

Pečivo

Abyste měli k masu co přikusovat, skočte třeba do karlínské Esky, kde nakoupíte nejen chleba (třeba na topinky), ale taky loupáky, které chutnají skvěle i naslano. V pekárně U Kalendů najdete chleba kváskový, toustový a žitný nebo ciabattu. A veku na chlebíčky seženete u Myšáka na e-shopu. 

Burger nebo pizza?

Přijde vám na návštěvu hladová parta přátel? Nebo si jen plánujete udělat na Silvestra pohodu u filmu s dobrým jídlem? Pokud jste milovníci americké kuchyně a fast foodu, pak skočte do Burger Service pro cheeseburger, smashe, hranolky s hovězím ragú a coleslaw

Potrpíte si raději na italskou kuchyni? Pizzu pro celou rodinu pořídíte v Pizza Nuova. Další nezbytnosti pro italský večer jako třeba tatarák, carpaccio, vitello tonnato, šunku San Daniele s kantalupským melounem a grilované krevety si přineste domů z Pasta Fresca.

A co k pití?

Víno či bubliny k pořídíte ve Vin de Marie (i online) nebo vedle v Bokovce. Kdo má raději pivo, speciály sežene v Pultu, pro čepované do odnosky si skočte do Lokálu a na čepované pivo nebo pivo v plechovce zase ke Dvěma kohoutům.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme