facebook
instagram

Recept na telecí tatarák z Brasileira U Zelené žáby

28. srpna 2023
Foto: Jakub Dohnálek
Milujete tatarák, ale už nevíte, s čím to hovězí zase smíchat? Zkuste obměnit maso! V Brasileiru míchají tatarák z telecí květové špičky a dochucují pár kapkami lanýžového oleje. Je to jednoduché – a strašně dobré!

Brazilská restaurace s tepem velkoměsta

Maso z grilu na dřevěné uhlí, brazilské sushi nebo výběr ze salátového baru si užijete tradiční formou sněz, co zmůžeš. Na oběd i večer. Zastavte se v centru města! Maso připravujeme na otevřeném ohni napíchnuté na špíz tradičním jihoamerickým způsobem „churrasco”. Co všechno na vás čeká v Brasileiru ve Slovanském domě?
Objevte Brasileiro

Suroviny:

  • 180 g telecí picanhi (květové špičky)
  • 20 ml lanýžového oleje
  • 1 žloutek
  • špetka soli a pepře

K podávání:

  • kapary (plody)
  • bramborové chipsy nebo chleba na topinky 
  1. Telecí květová špička sice nemá tak výrazné tukové krytí jako hovězí, ale i tak je před přípravou seřízněte.
  2. Očištěné maso namelte najemno.
  3. Přidejte olej, žloutek, sůl, pepř a pořádně zamíchejte.
  4. Každou porci tataráku na talíři ozdobte několika plody kapar a podávejte s bramborovými chipsy nebo minitopinkami.

Jak na topinky?

Starší chleba nařezejte, nejlépe na řezáku, na tenké plátky. Pokapejte olivovým olejem a dejte na chvíli sušit do trouby, dokud nebudou plátky tvrdé a opečené.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme