Recept na telecí tatarák z Brasileira U Zelené žáby
Milujete tatarák, ale už nevíte, s čím to hovězí zase smíchat? Zkuste obměnit maso! V Brasileiru míchají tatarák z telecí květové špičky a dochucují pár kapkami lanýžového oleje. Je to jednoduché – a strašně dobré!
Brazilská restaurace s tepem velkoměsta
Maso z grilu na dřevěné uhlí, brazilské sushi nebo výběr ze salátového baru si užijete tradiční formou sněz, co zmůžeš. Na oběd i večer. Zastavte se v centru města! Maso připravujeme na otevřeném ohni napíchnuté na špíz tradičním jihoamerickým způsobem „churrasco”. Co všechno na vás čeká v Brasileiru ve Slovanském domě?
Suroviny:
- 180 g telecí picanhi (květové špičky)
- 20 ml lanýžového oleje
- 1 žloutek
- špetka soli a pepře
K podávání:
- kapary (plody)
- bramborové chipsy nebo chleba na topinky
- Telecí květová špička sice nemá tak výrazné tukové krytí jako hovězí, ale i tak je před přípravou seřízněte.
- Očištěné maso namelte najemno.
- Přidejte olej, žloutek, sůl, pepř a pořádně zamíchejte.
- Každou porci tataráku na talíři ozdobte několika plody kapar a podávejte s bramborovými chipsy nebo minitopinkami.
Jak na topinky?
Starší chleba nařezejte, nejlépe na řezáku, na tenké plátky. Pokapejte olivovým olejem a dejte na chvíli sušit do trouby, dokud nebudou plátky tvrdé a opečené.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.