facebook
instagram

Recept na utopence z Lokálu

5. srpna 2018
Naložit si doma utopence není žádná věda, ovšem nutně potřebujete dvě základní věci – kvalitní buřty a poctivě kyselý lák. Kreativní šéfkuchař Lokálu Petr Benda vám bude při nakládání k ruce.

Na 20 utopenců potřebujete:

20 špekáčků

Na náplň:

  • 3 feferonky, nakrájené na kolečka
  • 4 cibule, nakrájené na klínky
  • 5 kyselých okurek
  • nakrájených na klínky
  • 1 malou sklenici kysaného zelí

Dobré pivo a poctivá kuchyně

Lokály jsou splněným snem o české hospodě, kde jsou štamgasti jako doma. V roce 2009 jsme otevřeli Lokál Dlouháááá a brzy následovaly další. Dnes jich máme devět – sedm v Praze a po jednom v Plzni a Brně.
Čepujeme pivo čerstvé do posledního loku a vaříme jako doma. Lokál jsou české hospody, kde si dáváme záležet na dobrém pivu a poctivé kuchyni. 
Pojďte dál!

Na nálev:

  • 1 litr octa
  • 700 ml vody
  • 1 lžíce celého pepře
  • ½ lžíce nového koření
  • 7 bobkových listů
  • 1¼ kg mrkve, nakrájené na kolečka
  1. Začněte nálevem. Smíchejte ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujte koření a zalijte lákem. Přidejte mrkev a krátce povařte.
  2. Špekáčky naplňte feferonkou, cibulí a okurkou – do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec buřt ucpěte kysaným zelím.
  3. Zalijte horkým lákem a nechte 14 dní uležet v chladu.
ambiLogo

Kam na nákup?

Maso a uzeniny z Amasa koupíte v řeznictvích Naše maso v Dlouhé ulici 39, v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme