Recept na utopence z Lokálu
5. srpna 2018
Autor: Klára Kvitová
Naložit si doma utopence není žádná věda, ovšem nutně potřebujete dvě základní věci – kvalitní buřty a poctivě kyselý lák. Kreativní šéfkuchař Lokálu Petr Benda vám bude při nakládání k ruce.
Na 20 utopenců potřebujete:
20 špekáčků
Na náplň:
- 3 feferonky, nakrájené na kolečka
- 4 cibule, nakrájené na klínky
- 5 kyselých okurek
- nakrájených na klínky
- 1 malou sklenici kysaného zelí
Dobré pivo a poctivá kuchyně
Lokály jsou splněným snem o české hospodě, kde jsou štamgasti jako doma. V roce 2009 jsme otevřeli Lokál Dlouháááá a brzy následovaly další. Dnes jich máme devět – sedm v Praze a po jednom v Plzni a Brně.
Čepujeme pivo čerstvé do posledního loku a vaříme jako doma. Lokál jsou české hospody, kde si dáváme záležet na dobrém pivu a poctivé kuchyni.
Čepujeme pivo čerstvé do posledního loku a vaříme jako doma. Lokál jsou české hospody, kde si dáváme záležet na dobrém pivu a poctivé kuchyni.
Na nálev:
- 1 litr octa
- 700 ml vody
- 1 lžíce celého pepře
- ½ lžíce nového koření
- 7 bobkových listů
- 1¼ kg mrkve, nakrájené na kolečka
- Začněte nálevem. Smíchejte ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujte koření a zalijte lákem. Přidejte mrkev a krátce povařte.
- Špekáčky naplňte feferonkou, cibulí a okurkou – do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec buřt ucpěte kysaným zelím.
- Zalijte horkým lákem a nechte 14 dní uležet v chladu.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.