facebook
instagram

Jak nakrájet krkovici na plátky

10. října 2018
I z vepřového můžete připravit šťavnatý steak plný chuti. Nebojte se ukrojit plátek o výšce palce – pokud je maso správně odleželé, steak neztvrdne.

Zkuste krkovici, která je díky výraznějšímu podílu tuku ideální na grilování i pečení. „V Amase necháváme vepřové maso týden odležet. Díky tomu zkřehne a můžeme ho krájet na tlusté plátky. Platí totéž co u hovězího – vždycky si víc pochutnáte na vyšším steaku,“ vysvětluje Vlasta Lacina z Amasa. Díky tomu, že je maso odležené a z kvalitního zdroje, nemusíte kusy naklepávat. Rovnou je hoďte na pánev nebo gril. 

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme