facebook
instagram

Jako od babičky. Připravte vepřový řízek na sádle a s kostí podle receptu z Kuchyně

24. září 2018
Foto: Vojtěch Tesárek
V Kuchyni dělají řízky postaru – na sádle a s kostí. Ctí tak známé pravidlo, že maso má nejlepší chuť právě u kosti. Šéfkuchař Marek Janouch smaží pořádné flákoty a má fígl jak na to, aby řízek zůstal šťavnatý a strouhanka neporušená.

České jídlo, pivo a Praha jako na dlani

Jídlo našich předků z palácových kuchyní se vrací. Přijďte do Kuchyně na Hradě, zastavte se u plotny, přivoňte si a nechte si přinést co lahodí vašemu nosu i oku. Šéfkuchař Marek Janouch vaří podle starých českých kuchařek a znovu objevuje zapomenuté suroviny. Na terase se čepuje pečlivě ošetřené pivo a Praha jako na dlani.
Uděláte si rezervaci?

Pro 4 osoby

Na obalení:

  • hladká mouka
  • prošlehané vejce
  • strouhanka
  1. Maso jen zlehka naklepejte, aby se trochu porušila vlákna. Pak ho osolte a obalte v trojobalu, tedy v mouce, vejci a strouhance.
  2. Obalený řízek osmažte z obou stran na sádle, do světle zlaté barvy. Mezitím si předehřejte troubu na 120 °C, doprostřed umístěte rošt a pod něj plech.
  3. Osmažené řízky položte na rošt a pečte 20 minut. Kdybyste je dali přímo na plech, tuk by nemohl odkapávat a začala by se odlupovat strouhanka. Popisovaný postup připomíná přípravu steaku – maso se nejprve zprudka zatáhne a potom se pomalu dopéká. Díky tomu zůstane šťavnaté.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme