facebook
instagram

Kam v Brně pro maso? 5 tipů na řeznictví, která vás nezklamou

17. září 2024
Foto: Jan Zima
Dobré maso vládne světu, respektive Brnu! Vybrali jsme pro vás ikonická brněnská řeznictví, která jsou nejen zárukou lahodného masa, ale také prvotřídní kvality.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je chrámem pro všechny, kteří touží po kvalitním masu ze zvířat tuzemských chovatelů. A pokud nemůžete do prodejny v Dlouhé ulici, nakupte na e-shopu Naše maso.

Mikrofarma

Když se řekne kvalitní řeznictví, většině Brňáků se vybaví Mikrofarma. A není divu, tohle řeznictví přistupuje k masu opravdu pečlivě, a tak na každém kousku najdete informaci o způsobu chovu, době zrání a další „rodokmenové“ poznámky, které jsou zárukou kvality. Maso navíc odebírají jen od místních zemědělců, díky čemuž máte jistotu, že zvířata žila v dobrých podmínkách.

V sortimentu Mikrofarmy objevíte nejen hovězí, vepřové nebo kuřecí maso, ale také jehněčí nebo králičí. Nechybí ani sezónní zvěřina nebo řemeslné uzeniny.

Mimochodem Mikrofarma není jenom řeznictví, ale také bistro, kterému vládnou lahodné burgery, hot dogy, sandwiche nebo steaky z grilu. Místňáci nedají dopustit ani na tatarák z vyzrálého hovězího masa nebo na plátky tlačenky. Pokud jsme vás nalákali, směřujte své kroky do ulice Běhounská, kde objevíte Bistro Mikrofarma Jakubák.

View post on Instagram
 

Maso Klouda

I když Maso Klouda nemá v Brně svou kamennou pobočku, rozhodně patří k místním ikonám. Nejenže jejich maso ochutnáte v mnoha vyhlášených brněnských restauracích, ale navíc vám ho kamkoliv v chlazeném boxu dovezou.

Maso Klouda si zakládá na spolupráci s lokálními chovateli, a tudíž nabízené maso má jasný původ a rodokmen. „Hodnota našich produktů je přímo spjata s jejich původem. Maso bereme od farmářů s hlubokou znalostí kvality jejich života, která se výrazně projevuje na kvalitě masa,“ popisuje Maso Klouda svou filozofii. 

View post on Instagram
 

Naše maso

Na vědomost se dává, že od 10. září si v Brně můžete vychutnat také Naše maso! Na webu eshop.nasemaso.cz si vyberte preferovavé maso a řeznictví vám následně objednávku doručí kamkoliv po Brně. Rozvoz je k dispozici od pondělí do čtvrtka v odpoledních a večerních hodinách, konkrétně od 16:00 do 22:00.

Řeznictví Naše maso nabízí hovězí maso z plemene čestr, vepřové z přeštických prasat a uzeniny připravené podle originálních receptur. Veškeré maso pochází ze zvířat tuzemských chovatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají a dbají na to, aby zvířata měla spokojený život. Ve výrobně v Jenči pak maso bourají a nechávají zrát.

View post on Instagram
 

Mitrovský Angus

Bio uzeniny, sušené maso, paštiky a především partie z plemene Aberdeen Angus pořídíte ve Farmářské prodejně na Malinovského náměstí. Otevřeno mají po celý týden kromě víkendu. Zatoužíte-li po výletu mimo město, vyrazte do Mitrova do jejich restaurace, kde vám takovou vysokou roštěnou z Anguse připraví na dřevěném uhlí.

Nebo se rovnou předzásobte na víkend a bedýnku plnou masa si nechte dovézt domů. 

View post on Instagram
 

Řeznictví U Bobra

Na uzeniny, zejména uzený bůček nebo pastrami – třeba do sendviče – láká rodinné řeznictví U Bobra v Beskydech. O chod řeznictví i kvalitu masa se tu stará duo otec a syn Bauerovi, kteří vám rádi poradí s výběrem. Z Brna si tam můžete udělat výlet, anebo prozkoumejte na dálku jejich eshop a něco dobrého si objednejte.

View post on Instagram
 

Dobrou chuť!

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.