facebook
instagram

Kurzy vaření s masem v pražském UMu

21. srpna 2023
Foto: Anna Zemanová
Tápete v tom, jaké maso koupit na steak? Nevíte, jak namíchat placku na burger, aby se vám po ugrilování nerozpadla? Anebo byste si rádi doma vyrobili vlastní salám? Na všechny otázky najdete odpovědi na kurzech pro masaře v pražském UMu na Národní třídě. K ruce vám bude šéfřezník Ambiente Fanda Kšána a šéfkuchař Čestru Pavel Brichzin. Tady je stručný přehled!

Hamburger s Fandou Kšánou

Historicky první kurz v pražském UMu si vzal jako úkol šéfřezník Ambiente František Kšána, kterého si možná pamatujete z řeznictví Naše maso. V kurzu vás naučí nejen legendární hamburger z Našeho masa, ale taky jeho další čtyři varianty. Po absolvování kurzu budete rozumět tomu, jak maso na burger správně namíchat tak, aby pokaždé chutnal trochu jinak. Věděli jste například, že stoprocentně libové maso působí v burgeru poněkud nudně a že šmrnc dostane až po přidání loje? Podobných vychytávek a tipů od řezníků i kuchařů se dozvíte spoustu. Součástí čtyřhodinové akce je i technika mletí masa, formování placky, opékání a dochucení.

Škola steaků z Čestru

Kam na nejlepší steak? Přece do Čestru! Šéfkuchař Pavel Brichzin vám ukáže, jaké maso vybrat, aby bylo přesně podle vaší momentální chuti, a jak s ním zacházet, abyste jeho potenciál nezabili, ale naopak podpořili a vytříbili. Vyzkoušíte si grilování rozličných partií – čekají na vás známí králové steaků, ale taky raritky od českých i zahraničních chovatelů. Pavel vám také prozradí recept na své nejoblíbenější omáčky a na tatarák. Z téhle školy vyjde každý žák jako steakový premiant!

View post on Instagram
 

Jak na uzeniny doma s Františkem Kšánou

Je to věda, ale zakousnout se do vlastnoručně vyrobeného párku je slast, takže to za trochu úsilí jednoznačně stojí! S Františkem se naučíte vyrobit salám, párky a několik druhů klobás. Fanda vám poradí, jak správně postupovat podle uzenářských receptů, jak připravit a naporcovat maso, dobře ho namlít a jak namíchat, zpracovat a dochutit masovou směs. Tou pak sami naplníte střívka (vyzkoušíte si moderní i tradiční techniku) a výsledek si vyudíte v udírně. Z kurzu si odnesete mimo jiné brožuru se všemi gramážemi a postupy, abyste si mohli veškeré uzeniny kdykoli znovu připravit ve své domácí kuchyni.

View post on Instagram
 

Čestr a přeštík

Poslední z masových kurzů má pod palcem opět šéfřezník Fanda Kšána. Tento kurz je oslavou dvou starých českých plemen – českého strakatého skotu a přeštického černostrakatého prasete. Fanda Kšána je známý milovník těchto plemen a díky letité práci s nimi ví o jejich masu téměř vše. Ukáže vám, jak se maso liší od konvenčních plemen, jaká jsou jeho specifika v chuti a vzhledu. Věděli jste například, že přeštík byl kdysi zatracován pro vysoký podíl tuku? Na kurzu se přesvědčíte o tom, že právě tuk je poklad, který na pánvi i v pekáči udělá s masem divy. Dozvíte se, kterou partii použít na tatarák nebo carpaccio, a které se zase hodí na steaky a dlouhé pečení. A proniknete i do tajů mokrého a suchého zrání, díky kterým jsou steakové partie křehčí a chuťově výraznější.

View post on Instagram
 
ambiLogo

Zajistěte si vstup na univerzitu grilování!

Tipy od šéfkuchařů, perfektně ugrilované steaky, nápadité omáčky i přílohy! To vše váš naučí šéfkuchaři a řezníci z Ambiente v pražském centru UmVyberte si kurz, který z váš udělá vyhlášeného hostitele!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme