Které maso pořídit na gril, abyste potěšili celou rodinu

Vysoký roštěnec, pupek či květová špička pro tatínky
Poptávku po „pořádné flákotě“ stoprocentně uspokojí vysoký roštěnec. Má kost, výrazné mramorování tukem a uprostřed svalu masové oko – je to prostě král steaků.
Chcete vyzkoušet něco neotřelého? Sáhněte po květové špičce, která má tukové krytí a intenzivní chuť – ne nadarmo je tohle maso nejoblíbenější v Brasileiru při churrascu, kde ji dostanete coby picanhu. Partie pupku –zrcátko a bryndáček – jsou známější, a není se čemu divit. Skvěle chutnají ugrilované v celku a nakrájené přes vlákno na proužky.
Kotleta z přeštíka pro milovníky vepřového
Přeštická kotleta není žádná „sušinka“, ale pěkně šťavnatý kus masa! Porcuje se na vysoké plátky, které v kombinaci s tukem přeštických prasat zajistí, že bude kotleta plná šťávy a chuti.
Před grilováním ji můžete u kosti malinko naříznout, aby se maso propeklo rovnoměrně. Nemáte chuť na tukový okraj? Nevadí, klidně ho odřízněte, ale zásadně až po grilování, jinak se zbytečně ochudíte o šťavnatost.
Svíčková pro maminky
Řezníci říkají svíčkové „steak pro princezny“. Tohle dokonale libové maso mají totiž v oblibě hlavně ženy. Svíčková na grilu je rozhodně sázka na jistotu.
Burger a salsiccia pro děti
Existuje dítě, které nemiluje hamburgery? A mohli bychom ho vidět? Poradíme vám, jak maso na burger namíchat, umlít i ugrilovat. Pokud chcete ušetřit čas, můžete si koupit už umletý hamburger v řeznictví Naše maso.
Na výběr máte hned několik variant – klasický, stařený a wagyu. Stačí ho ugrilovat a dochutit podle našeho návodu. A salsicccia představuje rychlé, šťavnaté a lahodné řešení, které chutná snad úplně všem.
Wagyu pro fajnšmekry
Pozor, na scénu přichází legenda! Wagyu je bohatě mramorované tukem, který dodává masu šťavnatost, chuťovou výraznost a křehkost. Zkuste některou ze steakových partií, případně i namletý hamburger.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.