Ochutnat a nasát informace. Kam v Praze na degustaci vína

9. července 2024
Foto: Jakub Zeman
Víno je společenská záležitost. A zážitek se násobí, když jde o vinnou degustaci. A co teprve, když ochutnávku přijede udělat sám vinař! Vytipovali jsme pro vás podniky, kde své hosty rádi vzdělávají. Sledujte je a žádná z degustací už vám neunikne.

Centrum

Alma wines 

Do Almy už zavítali i tací velikáni jako Dominika Černohorská alias Plenér či Milan Nestarec. V restauraci Alma se konala taky večeře s rakouskými Gut Oggau.

View post on Instagram
 

Vin de Marie 

Vinné tradice udržují také ve Vin de Marie, která během dne funguje jako samostatná vinotéka a večer se stává součástí restaurace Marie B. Vína na ochutnávku vybírá každý měsíc sommelierka Petra Vítková a to podle regionu, země či odrůdy. 

View post on Instagram
 

Na deci, pro lahev i degustaci

Pro fanoušky naturálních vín s duší i tělem je otevřena vinotéka Vin de Marie. Dveře jsou v Dlouhé 37 otevřené od pondělí do pátku od 10 do 18 hodin. Přijďte si vybrat, nebo nechat poradit. Máte to do Dlouhé daleko? Vybírejte z e-shopu.

Karlín

Veltlin 

Povídání si nad vínem o víně je v tomto karlínském podniku pravidelnou záležitostí. Do baru v uplynulých měsících zamířili i nevinaři jako Jiří Sládek se svým kofermentem Métaphore nebo zástupci z lihovaru Landcraft spirits, kteří hosty provedli chutěmi nejrůznějších vermutů.  

View post on Instagram
 

Enoteca

Nový přírůstek na pražské gastro scéně představuje malou Itálii přímo v srdci Karlína. Na poličkách tu najdete vína z celé Itálie, dokonce i pár vzorků ze Sicílie. I tady se majitelé přátelí se svými vinaři. 

View post on Instagram
 

Praha 7, Troja

Winegeek

I na malém prostoru se dá uspořádat velkolepá akce. Důkazem je vinotéka Winegeek na Řezáčově náměstí, kam běžně hosté zavítají spíš pro víno s sebou nebo rychlou skleničku. Několikrát do roka do malého obchůdku zavítá vinařská návštěva a prostor srší energií

View post on Instagram
 

Bistro Karel 

Vinný repertoár před několika měsíci rozšířilo oblíbené bistro Karel. A v červnu se tu konala první degustace, na kterou dorazili severoitalští vinaři Poderi Cellario, jejichž vína tu najdete v nabídce. 

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.