Masová legenda! Připravte si populární picanhu z Brasileira
5. února 2023
Autor: Klára Kvitová
Šéfkuchař Brasileira U Zelené žáby Martin Matys vám ukáže, jak picanhu opéct, dochutit a přiblížit se tak dokonalé chuti, kterou znáte z churrasca.
Oběd po brazilsku U Zelené žáby
Velký hlad, času méně? Poobědvejte z nekonečného pestrobarevného salátového baru se sushi a pečivem pão de queijo v jedné z restaurací Brasileiro. A pokud vám zbude čas i chuť, nechte pasadory, ať vám nosí na stůl voňavé maso z grilu, a dopřejte si malou brazilskou hostinu i v poledne.
Suroviny na 6 porcí:
- 1½ kg květové špičky neboli picanhi
- olej na potření (slunečnicový, řepkový, nebo uzený)
- hrubozrnná mořská sůl
Postup:
- Tukové krytí nařízněte na kostičky. Stačí malinko, neprořízněte až do svalu.
- Celý kus potřete ze všech stran olejem.
- Maso položte na rozpálenou pánev nebo gril, nejdříve tukovým krytím dolů.
- Opékejte zhruba 6 minut z každé strany.
- Vložte do trouby vyhřáté na 110–120 °C a pečte 35–40 minut.
- Hotové maso krájejte přes vlákno na tenké plátky a až nakonec ho osolte mořskou solí.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.