facebook
instagram

Masová legenda! Připravte si populární picanhu z Brasileira

5. února 2023
Šéfkuchař Brasileira U Zelené žáby Martin Matys vám ukáže, jak picanhu opéct, dochutit a přiblížit se tak dokonalé chuti, kterou znáte z churrasca.

Oběd po brazilsku U Zelené žáby

Velký hlad, času méně? Poobědvejte z nekonečného pestrobarevného salátového baru se sushi a pečivem pão de queijo v jedné z restaurací Brasileiro. A pokud vám zbude čas i chuť, nechte pasadory, ať vám nosí na stůl voňavé maso z grilu, a dopřejte si malou brazilskou hostinu i v poledne.

Suroviny na 6 porcí:

  • 1½ kg květové špičky neboli picanhi
  • olej na potření (slunečnicový, řepkový, nebo uzený)
  • hrubozrnná mořská sůl

Postup:

  1. Tukové krytí nařízněte na kostičky. Stačí malinko, neprořízněte až do svalu.
  2. Celý kus potřete ze všech stran olejem.
  3. Maso položte na rozpálenou pánev nebo gril, nejdříve tukovým krytím dolů.
  4. Opékejte zhruba 6 minut z každé strany.
  5. Vložte do trouby vyhřáté na 110–120 °C a pečte 35–40 minut.
  6. Hotové maso krájejte přes vlákno na tenké plátky a až nakonec ho osolte mořskou solí.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme