facebook
instagram

Sekaná z Našeho masa se hodí k obědu i jako svačina na výlet

9. listopadu 2018
Foto: Honza Zima
Recept do Našeho masa přinesl řezník Jirka Michal. S tímhle receptem svojí babičky vyhrál naši soutěž o nejlepší sekanou.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je chrámem pro všechny, kteří touží po kvalitním masu ze zvířat tuzemských chovatelů. A pokud nemůžete do prodejny v Dlouhé ulici, nakupte na e-shopu Naše maso.
Nakoupím online!

Na sekanou z Našeho masa budete potřebovat:

  • 400 g prorostlého hovězího krku mletého
  • 500 g vepřového boku bez kosti a kůže, mletého
  • 700 g vepřové plece, mleté
  • 150 ml mléka
  • 100 g housky, na kostičky
  • 1 cibule, najemno nakrájená
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 2 vejce, prošlehan
  • sůl, čerstvě drcený pepř a kmín, majoránka
  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Mléko nalijte do mísy a namočte do něj kostičky housky. Mleté maso promíchejte se všemi ingrediencemi kromě housky.
  2. Propracujte - tak dlouho dokud se nebude směs lepit na prsty. Přidejte housku a ještě jednou pořádně promíchejte. Vytvarujte si dva válečky, se kterými ještě několikrát hoďte o prkýnko, aby se ze směsi dostal vzduch. Navlhčenými dlaněmi uhlaďte do podlouhlých šišek. Nechte v lednici minimálně půl dne odpočinout, aby se sekaná zatáhla a držela pohromadě. Šišky dejte do pekáčku, lehce podlijte vodou a pečte 30 minut na 180°C a poté dalších 30 minut na 150°C.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme