Škvarková, vajíčková i salámová. Připravte si silvestrovské pomazánky z Ambiente
Škvarková, vajíčková i bramborový salát jsou příjemně chuťově výrazné, zato jednoduché na přípravu. Kuchaři z Ambiente vám posílají tipy, čím potřít silvestrovské chlebíčky a jednohubky, aby bylo k přípitku co přikusovat. Chcete letos zkusit něco peprnějšího? Pusťte se do salámové pěny z Našeho masa!
Café Savoy
Café Savoy – přes den rušná kavárna, večer klidná restaurace. Od rána až do pozdního odpoledne si užijte cvrkot vídeňské kavárny a večer zpomalte při noblesní večeři inspirované francouzskou kuchyní. O váš zážitek se postará tým šéfkuchaře Martina Čáslavky. Každý den to u nás voní čerstvým pečivem a zákusky, které pro vás pečeme a vyrábíme s cukrárnou Myšák.
Stůl si rezervujte online nebo telefonicky. Obsloužíme vás také ve výdejním okénku nebo na savoydomu.cz, kde si můžete objednat snídani, hlavní jídlo i dezerty až domů.
Stůl si rezervujte online nebo telefonicky. Obsloužíme vás také ve výdejním okénku nebo na savoydomu.cz, kde si můžete objednat snídani, hlavní jídlo i dezerty až domů.
Škvarková od Kalendů
Klasika, co si rozumí s pivem, ale i s vínem s vyšší kyselinou!
Suroviny:
- 2 kg škvarků ze sádla
- 1 kg škvarků z Pražské šunky
- 1½ kg konfitovaného podjazyčí (může být i pečený bůček)
- 300 g konfitované cibule
- 5 lžic plnotučné hořčice
- 300 g kyselých okurek, nastrouhaných
- lák z okurek dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Škvarky ze sádla i Pražské šunky, podjazyčí či bůček a cibuli semelte na masovém mlýnku.
- Přimíchejte hořčici a kyselé okurky, dochuťte lákem, solí a pepřem.
Tipy navíc:
Část škvarků můžete pouze rozmačkat vidličkou, pomazánka získá hrubší a zajímavější texturu. Některé receptury obsahují také sádlo, díky kterému se škvarkovka lépe roztírá na chleba.
Přeštické škvarky jsou dostání v Našem mase. Občas mívají i škvarky z Pražské šunky nebo uzené sádlo.
Vajíčková pomazánka a bramborový salát z Café Savoy
Umíte si bez nich představit obložený chlebíček? My tedy těžko!
Vajíčková
Suroviny:
- 5 vajec
- 10 lžic majonézy
- 1 šalotka, nakrájená nadrobno
- pár stébel pažitky, nasekaných
- šťáva z ½ citronu či limetky (nebo podle chuti)
- sůl pepř dle chuti
Postup:
- Vejce vařte 10 minut ve vodě nebo na páře. V mezičase v míse smíchejte majonézu, šalotku a pažitku s citronovou šťávou a solí.
- Uvařená vejce oloupejte, nechte vychladnout a pak je nakrájejte na kostičky. Vše smíchejte, nechte v lednici hodinu odležet – a můžete servírovat!
Bramborový salát
Suroviny:
- 10 brambor varného typu A či B
- 100 g celeru
- 100 g mrkve
- 5–7 nakládaných okurek
- 1 bílá cibule
- 5 vajec
- 7 lžic majonézy
- 4 lžíce hořčice
- lák od okurek dle chuti
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
- Brambory ve slupce uvařte doměkka a ještě zatepla oloupejte. Celer a mrkev nakrájejte a uvařte v osolené vodě.
- Brambory nakrájejte na kostičky – ručně nebo s pomocí kráječe. Okurky a cibuli nakrájejte najemno.
- Vejce vařte 10 minut, pak je oloupejte a nakrájejte stejně jako brambory.
- Vychladlé ingredience smíchejte se zbytkem surovin, dochuťte lákem, solí a pepřem.
- Mísu se salátem překryjte potravinářskou fólií a nechte v lednici odležet, ideálně přes noc.
Salámová pěna z Našeho masa
Pro milovníky salámu a lehké peprnosti.
Suroviny:
- 1 kg salámu (1 nebo více druhů: uherák, lovecký, turista…)
- 250 g Naší majonézy
- 50 ml láku z okurek
- 50 g hořčice
K podávání:
cibule a pažitka, nakrájené najemno (nemusí být)
Postup:
- Salám nakrájejte na drobné kostky a najemno umelte.
- Do vzniklé pasty přidejte majonézu a důkladně promíchejte. Přilijte lák z okurek a zapracujte ho tak, aby v pomazánce nebyla žádná tekutá složka. Přidejte hořčici a znovu důkladně promíchejte.
- Mísu s pomazánkou překryjte potravinářskou fólií a a nechte v lednici odležet, ideálně přes noc.
- Před servírováním směs promíchejte a ujistěte se, že se lák z okurek nedrží na dně mísy. Pomazánku ochutnejte a případně dochuťte pepřem a solí.
- Doporučujeme servírovat na chléb 33 z Esky. Kdo chce, může si krajíc s pomazánkou ještě posypat cibuli a pažitku. Dobrou chuť!
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.