facebook
instagram

Vánoční vinná salsiccia z Našeho masa. Proč byste ji měli zkusit?

12. prosince 2018
Foto: Marek Kučera
Máte rádi chuť vinné klobásy? A co takhle ještě ji přiostřit a maso namlít nahrubo? Taková je vinná salsiccia z Našeho masa.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je chrámem pro všechny, kteří touží po kvalitním masu ze zvířat tuzemských chovatelů. A pokud nemůžete do prodejny v Dlouhé ulici, nakupte na e-shopu Naše maso.
Nakoupím online!

Vinná klobása

Vinná klobása je tradiční součástí vánočního menu. Její stočený tvar má připomínat slunce, je tedy oslavou slunovratu. „Pekaři mají na Vánoce vánočku, my řezníci zase vinnou klobásu. Už od devatenáctého století existují desítky receptů. V Našem mase ji děláme z kombinace tučného a libového vepřového masa, bílého vína, plnotučného mléka a žemle. Směsí pak plníme skopová střívka,“ vysvětluje František Kšána.

Vinná salsiccia

A co takhle vinná salsiccia? Poslouží jako zajímavá obměna vánoční hostiny. V Našem mase ji připravují podobně jako vepřovou nebo hovězí salsicciu. Základ tvoří maso a sádlo nebo lůj. V případě vinné salsiccii je to maso vepřové a doplňuje ho sádlo, díky němuž je salsiccia krásně šťavnatá. Pak se už jen přidá koření, sůl a bílé víno.

V receptu chybí houska i mléko a vepřové je namleté hodně nahrubo, takže se zakousnete do pořádných kousků masa. Vinná salsiccia má výrazně kořeněnou chuť, voní a chutná po vínu. Můžete je stočit do spirály a opékat na pánvi, anebo grilovat jen tak.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme