Co jsme servírovali v Ambiente v únoru? Extra porce během Tučného čtvrtku, druhou pobočku Esky a nový výčep v Lokále Nad Stromovkou

Otevření Esky na Letné
Ambiente otevřelo druhou pobočku pekárny Eska. Mladší sestra karlínského podniku vznikla na rohu Malířské a Veletržní ulice. Eska Letná je menší a zaměřuje se hlavně na prodej pečiva a produktů s sebou. Má chleba 33 z pece na dřevo, koláče, loupáky, výběrovou kávu a širokou nabídku surovin od farmářů a ověřených dodavatelů. Přijít si můžete i pro točenou zmrzlinu s příchutí naší tvarohové buchty!
Tučný čtvrtek
Co bylo speciálního na čtvrtku 27. února? Extra porce a žádná dieta! Během oblíbeného svátku všech foodies Tučného čtvrtku čekal totiž v restauracích Ambiente hosty opět pořádný nášup – od větších porcí za standardní cenu přes masité předkrmy až po dvojité panáky a vydatné tečky na závěr v podobě dezertů.
Drink měsíce v klubu
Po celý únor si mohli dát hosté klubu Ambiente na povzbuzení filtrovanou kávu – na mlýnku byla zrna z Afriky, Střední i Jižní Ameriky. Filtr vyniká jemnější chutí a bohatším aroma než espresso, protože delší extrakce umožňuje lepší rozvinutí chuťových tónů.
Valentýn
Na Valentýna jsme v Ambiente podnicích servírovali lásku na talíři. V Myšákovi věnečky ve tvaru srdce se sicilskými pistáciemi a malinami, v Brasileiru Slovanský dům páry dostaly speciálního panáka lásky. Milovníky masa jistě potěšil řízek ve tvaru srdce v Bufetu a v Kuchyni si mlsné jazýčky pochutnaly na sladké kombinaci piškotů, mascarpone a malin. Kdo ochutnal, ten se zamiloval!
Masopustní hody na Hradě a další várka lokálovských zabijaček
Zadělávané žaludky, jelita, krkovice na grilu, klobása a bůček z udírny, pořádné jitrnice a hlavně dobrá nálada provázela Masopustní hody v Kuchyni na Hradě. Tam se nestačili ohánět, protože letošní zabijačkové speciality přilákaly stovky lidí, kteří se nezalekly chladnějšího počasí. Pivo a pálenka tekly proudem a nechyběla ani pořádná muzika!
Pokračují také zabijačky v Lokálech, během února se řezníci činili v Korunní, Dlouhééé a U Zavadilů. Nechyběly jitrnice, prdelačka, škvarky, pečlivě ošetřené pivo, kytary a hodně úsměvů! Pokud jste tradiční zabijačku ještě nestihli, těšíme se na vás:
- 1. 3. Lokál U Bílé kuželky
- 15. 3. Lokál Nad Stromovkou
Novinky z Lokálu
Bezchybná kvalita piva, rychlejší odborná péče a výjimečný design. To jsou hlavní benefity nového výčepu, jehož technologii máme v Ambiente patentovanou. A z něj se od 10. února čepuje pivo už i v Lokálu Nad Stromovkou. Mimo výčepu tam mají taky novou kuchyň a zázemí.
Oběd jako od babičky? V Lokálu U Zavadilů žádný problém! Rozjeli jsme víkendové rodinné obědy ve složení polévka, hlavní chod a sladká tečka, kdy na stůl přineseme každý pokrm celý najednou, a pak už je to na vás – každý si naloží podle chuti. Co nesníte, vám zabalíme s sebou domů!
V Lokále Pod Divadlem během posledního únorového víkendu podávali speciální zvěřinové menu. Na něm byla třeba kančí kýta se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem, pečená kančí plec se zelím a bramborovým knedlíkem nebo kančí guláš. Pokud zbylo v žaludku místo, jistil to dezert v podobě věnečku s pařížskou šlehačkou a malinami.
Pop-up Wagyu vs. Přeštík
Katsu, zkrácená verze termínu katsuretsu, pojmenovává kotletu nebo řízek – ingredienci zásadní pro složení jednoho takového Katsu Sando sendviče. A právě do těch se pustili kreativní šéfkuchaři Ambiente Jirka Horák a František Skopec na pop-upu Wagyu vs. Přeštík, který se konal 24. února na dvorku Bokovky. Kuchaři třemi druhy sendvičů nejen že potěšili chuťové buňky hostů, ale také jim přiblížili japonskou kulturu, kterou v posledních dvou letech nasávali na stážích.
A co dalšího se u nás v únoru stalo?
- V Burger Service přistál nový Smash Deluxe Brazil – ochutnáte v něm kombinaci hovězího, limetkovo-koriandrové majonézy a grilovaného ananasu.
- V Pultu teklo celý měsíc nealko pivo, které jste si mohli dopřát bez výčitek.
- A pokud bydlíte na Slovensku, produkty Akonzervy jako Hovězí vývar nebo Kuře na paprice najdete na stránkách Lunysu.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.