facebook
instagram

Co jsme servírovali v Ambiente v únoru? Extra porce během Tučného čtvrtku, druhou pobočku Esky a nový výčep v Lokále Nad Stromovkou

novinky gastronomie, Ambiente
28. února 2025
V únoru jsme nezaháleli – hlavní událostí pro nás bylo otevření nové Esky na Letné. Davy nadšenců pak přilákaly Masopustní hody na Hradě i zabijačky v Lokálech, kde si užily guláš, jitrnice a pořádnou porci muziky. V Lokálu Nad Stromovkou začali čepovat z nového patentovaného výčepu, a kdo chtěl ochutnat něco exotického, zamířil na pop-up Wagyu vs. Přeštík, kde se podávaly japonské Katsu Sando sendviče.

Otevření Esky na Letné

Ambiente otevřelo druhou pobočku pekárny Eska. Mladší sestra karlínského podniku vznikla na rohu Malířské a Veletržní ulice. Eska Letná je menší a zaměřuje se hlavně na prodej pečiva a produktů s sebou. Má chleba 33 z pece na dřevo, koláče, loupáky, výběrovou kávu a širokou nabídku surovin od farmářů a ověřených dodavatelů. Přijít si můžete i pro točenou zmrzlinu s příchutí naší tvarohové buchty!

Tučný čtvrtek

Co bylo speciálního na čtvrtku 27. února? Extra porce a žádná dieta! Během oblíbeného svátku všech foodies Tučného čtvrtku čekal totiž v restauracích Ambiente hosty opět pořádný nášup – od větších porcí za standardní cenu přes masité předkrmy až po dvojité panáky a vydatné tečky na závěr v podobě dezertů.

Drink měsíce v klubu

Po celý únor si mohli dát hosté klubu Ambiente na povzbuzení filtrovanou kávu – na mlýnku byla zrna z Afriky, Střední i Jižní Ameriky. Filtr vyniká jemnější chutí a bohatším aroma než espresso, protože delší extrakce umožňuje lepší rozvinutí chuťových tónů.

Valentýn

Na Valentýna jsme v Ambiente podnicích servírovali lásku na talíři. V Myšákovi věnečky ve tvaru srdce se sicilskými pistáciemi a malinami, v Brasileiru Slovanský dům páry dostaly speciálního panáka lásky. Milovníky masa jistě potěšil řízek ve tvaru srdce v Bufetu a v Kuchyni si mlsné jazýčky pochutnaly na sladké kombinaci piškotů, mascarpone a malin. Kdo ochutnal, ten se zamiloval! 

Masopustní hody na Hradě a další várka lokálovských zabijaček

Zadělávané žaludky, jelita, krkovice na grilu, klobása a bůček z udírny, pořádné jitrnice a hlavně dobrá nálada provázela Masopustní hody v Kuchyni na Hradě. Tam se nestačili ohánět, protože letošní zabijačkové speciality přilákaly stovky lidí, kteří se nezalekly chladnějšího počasí. Pivo a pálenka tekly proudem a nechyběla ani pořádná muzika!

Pokračují také zabijačky v Lokálech, během února se řezníci činili v Korunní, Dlouhééé a U Zavadilů. Nechyběly jitrnice, prdelačka, škvarky, pečlivě ošetřené pivo, kytary a hodně úsměvů! Pokud jste tradiční zabijačku ještě nestihli, těšíme se na vás:

Novinky z Lokálu

Bezchybná kvalita piva, rychlejší odborná péče a výjimečný design. To jsou hlavní benefity nového výčepu, jehož technologii máme v Ambiente patentovanou. A z něj se od 10. února čepuje pivo už i v Lokálu Nad Stromovkou. Mimo výčepu tam mají taky novou kuchyň a zázemí

Oběd jako od babičky? V Lokálu U Zavadilů žádný problém! Rozjeli jsme víkendové rodinné obědy ve složení polévka, hlavní chod a sladká tečka, kdy na stůl přineseme každý pokrm celý najednou, a pak už je to na vás – každý si naloží podle chuti. Co nesníte, vám zabalíme s sebou domů! 

V Lokále Pod Divadlem během posledního únorového víkendu podávali speciální zvěřinové menu. Na něm byla třeba kančí kýta se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem, pečená kančí plec se zelím a bramborovým knedlíkem nebo kančí guláš. Pokud zbylo v žaludku místo, jistil to dezert v podobě věnečku s pařížskou šlehačkou a malinami.

Pop-up Wagyu vs. Přeštík

Katsu, zkrácená verze termínu katsuretsu, pojmenovává kotletu nebo řízek – ingredienci zásadní pro složení jednoho takového Katsu Sando sendviče. A právě do těch se pustili kreativní šéfkuchaři Ambiente Jirka Horák a František Skopec na pop-upu Wagyu vs. Přeštík, který se konal 24. února na dvorku Bokovky. Kuchaři třemi druhy sendvičů nejen že potěšili chuťové buňky hostů, ale také jim přiblížili japonskou kulturu, kterou v posledních dvou letech nasávali na stážích.  

A co dalšího se u nás v únoru stalo?

  • V Burger Service přistál nový Smash Deluxe Brazil – ochutnáte v něm kombinaci hovězího, limetkovo-koriandrové majonézy a grilovaného ananasu.
  • V Pultu teklo celý měsíc nealko pivo, které jste si mohli dopřát bez výčitek. 
  • A pokud bydlíte na Slovensku, produkty Akonzervy jako Hovězí vývar nebo Kuře na paprice najdete na stránkách Lunysu.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme