Jak zabavit děti o prázdninách? Vsaďte na kulinářský tábor, společné vaření i nesmrtelné venkovní hry

11. července 2024
Foto: Archiv Ambiente
Prázdniny jsou tady, a to pro mnohé rodiče znamená jediné – neustále vymýšlet program pro své potomky. Dobrou zprávou je, že existuje nespočet způsobů, díky kterým dětem zpříjemníte prázdninový čas a zabavíte je na dobu neurčitou.

Vzhůru na (příměstský) tábor

Nestihli jste v letošním roce zapsat své dítko na (příměstský) tábor? Nezoufejte, existuje ještě několik variant, díky kterým váš potomek zažije nezapomenutelné prázdniny. Poohlédněte se po nabídce táborů či kreativních kurzů na měsíc srpen. Podle věku a zálib určitě vyberete – sportovní, fotografické, výtvarné, dobrodružné, přírodovědné…

A nebo kulinářské. Máte doma malého kuchtíka, který rád pomáhá v kuchyni? Nebo váš potomek už s přehledem zvládá základní recepty? V obou případech je ideálním adeptem na kulinářský tábor Ambiente!

Tábor probíhá v UMu na Národní 28. Během pěti dnů čeká na vašeho potomka spousta vaření, zábavy, výletů i poznávání surovin. Kulinářský tábor je vhodný pro děti od 8 do 15 let. Dobrou zprávou navíc je, že druhý turnus probíhá od 19. srpna

Gastronomický příměstský tábor

Přemýšlíte, čím své ratolesti zabavit o prázdninách? Na pár dní bychom pro ně program měli! Naši kuchaři, pekaři a cukráři přichystali pětidenní příměstský tábor, který děti provede světem gastronomie a řemesel a dá jim ochutnat kvalitu surovin. Na konci týdne si společně užijete večeři, kterou uvaří vaši malí šéfkuchaři a šéfkuchařky.
Přihlášky zde.

Domácí aktivity a společné vaření

Vhod přijdou i domácí aktivity, které si můžete s dětmi naordinovat v případě deštivého prázdninového dne. Krok vedle neuděláte s tvořivými činnostmi, jako je malování nebo modelování. Můžete také zavzpomínat na svá dětská léta a ukázat potomkům, jak se staví prvotřídní domácí bunkr. Výbornou kratochvílí je také hra na schovávanou, obzvláště pokud máte větší byt či dům.

A po všech aktivitách přijde určitě vhod i dobré jídlo. Zkuste společnými silami připravit něco dobrého. Věřte, že vaření s dětmi může být zábava.

Zkuste třeba krémový termix z Esky. Hodit se bude jako snídaně či svačina, ale poslouží i jako výborný dezert. Kdo by se nechtěl pouštět do čokoládové verze, může zkusit vanilku, skořici, případně oblíbené ovoce či oříšky – nebo termix před podáváním jen dozdobit.

Pro malé i velké gurmány

Co takhle si o prázdninách zajít s dětmi na společnou snídani, oběd nebo večeři do restaurace Ambiente? Malé gurmány jistě potěšíte třeba ovocnými knedlíky z Café Savoy nebo nesmrtelným smaženým sýrem z Lokálu. Sázkou na jistotu je potom Pizza Nuova, kde se vaši potomci mohou vyřádit v dětském koutku.

A pokud váš prázdninový program praská ve švech, využijte nabídky cukrárny Myšák, která až do konce září 2024 nabízí rozvoz po Praze zdarma. Důvodem jsou stavební práce ve Vodičkově ulici. Dobroty, včetně kelímků se zmrzlinou, objednávejte na mysakdomu.cz

Všude dobře, venku nejlíp

Pokud máte bazén nebo bydlíte v blízkosti koupaliště, máte vyhráno. V opačném případě ale nezoufejte, stále existuje mnoho venkovních aktivit, které se dětmi můžete podniknout. Využijte například dětské hřiště k tomu, abyste z něj vytvořili opičí dráhu. Nesmrtelná je také „dětská olympiáda“, která se může skládat z několika sportovních aktivit, ve kterých váš potomek (nebo parta kamarádů) bude soutěžit.

Co takhle dětem postavit na zahradě stan a uspořádat večerní táborák, u kterého nebude chybět opékání špekáčků a zpívání s kytarou? Pro starší děti můžete uspořádat také bojovku nebo tzv. šipkovanou. 

A co kultura?

Prázdniny si přímo říkají o výlet! Co takhle vyrazit do Plzně, kde na vás v Depo2015 čeká nová interaktivní rodinná zážitková výstava s názvem Cesta kolem světa? V rámci tohoto unikátního konceptu se můžete těšit na světelné zážitkové výstavy kombinované s prvky únikových her. Na oběd se potom můžete stavit v plzeňském Lokálu Pod Divadlem, kde mají během léta krásnou venkovní zahrádku s posezením.

O pozornost si říkají také dětské prohlídky na hradech a zámcích. Třeba na zámku Loučeň bude děti provádět kněžna Marie, princezna Karolína a zámecký komorník. Na zámku Dětenice se o prázdninách můžete těšit třeba na prohlídku s pohádkovou bytostí.

Nuda na vás nečeká ani v Brně. Pokud doma máte zvídavé děti, vezměte je do vědeckého parku Vida. K nádherným zážitkům patří také návštěva Hvězdárny a planetária Brno nebo Zoo Brno. Rodinný výlet můžete následně zakončit v brněnském Lokálu U Caipla a sladkou tečkou ve zmrzlinárně Ještě jednu

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.